Connect with us
Antioxidantul care te poate feri de forma severă de virus: se află la îndemâna oricui

Știri

Antioxidantul care te poate feri de forma severă de virus: se află la îndemâna oricui

În contextul acestei pandemii, oamenii au început să caute tot felul de remedii pentru a nu contracta virusul. Au existat mai multe teorii, dar nu toate funcționează. Cea mai nouă teorie ne oferă un antioxidant care ne poate ține departe nu de virus, ci de formele sale severe care sunt greu de tratat. Află mai multe din rândurile următoare.

Antioxidantul care te poate feri de forma severă de virus: se află la îndemâna oricui

Profesorul Zhen Yan de la Universitatea din Virginia, SUA ne sfătuiește să uităm de ciocolată neagră și de alte alimente minune. Acesta a condus un studiu prin intermediul căruia va contribui la lupta cu pandemia.

Acest profesor a studiat de ce unele persoane trec peste această pandemie cu simptome reduse sau în mod asimptomatic, iar altele prezintă forme medii sau chiar foarte grave. Oamenii de știință au descoperit un antioxidant care se numește „Extracellular superoxide dismutase” care luptă pentru combaterea virusului. Aceștia au declarat:

”Acest antioxidant se eliberează în corp, în mod natural, în timpul exerciţiilor fizice. Mai întâi în muşchi, iar apoi, în urma circulaţiei sângelui, ajunge la organele noastre vitale. Când un individ face exerciţii fizice, în corp se eliberează cantităţi mai mari de EcSOD.”

Descoperirile profesorului precizează că un nivel ridicat de EcSOD în organism poate să prevină sau măcar să reducă severitatea sindromului respirator acut sever (ARDS). Acest sindrom este cea mai gravă complicație a coronavirusului.

Ce poate face o persoană pentru a elibera EcSOD în corp?

O simplă ședință de antrenament fizic ajută eliberarea acestei substanțe în corp. Cu cât persoana are o musculatură mai dezvoltată mai ales dacă face antrenamente cu greutăți, cu atât nivelul acestui antioxidant este mai mare.

„De multe ori, spunem că sportul e un medicament. Chiar dacă, în continuare, aflăm lucruri noi despre beneficiile obţinute prin exerciţii făcute, în mod regulat, nu e nevoie să aşteptăm până vom afla totul. Prin activităţi sportive, putem beneficia de efectele pozitive ale antrenamentelor fizice, despre care deja avem date concrete“, a precizat profesorul Zhen Yan pentru lesmills.com.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top