Antrenorul Thomas Tuchel a fost numit politic la PSG. Cine a luat decizia

Fostul antrenor al echipei Borussia Dortmund, Thomas Tuchel, a semnat un contract pe doi ani cu echipa PSG. Alegerea lui Thomas Tuchel ca antrenor al clubului francez de fotbal Paris Saint-Germain din sezonul viitor, în locul spaniolului Unai Emery, ar fi fost decisă de Emirul Qatarului, Tamim al Thani.

Emirul, patronul lui PSG, l-a angajat pe Henrique de la FC Porto în iunie 2017 pentru a răspunde de transferuri la Paris Saint-Gerrmain. Portughezul l-a propus pentru postul de antrenor pe conaţionalul său Sergio Conceicao.

Dar însuşi emirul s-a implicat şi l-a ales pe Thomas Tuchel, a cărui numire nu va fi confirmată decât după încheierea actualului sezon, relatează sursa citată.

Consulul Qatarului din Germania, prieten cu Tuchel din 2014, a recomandat angajarea germanului fratelui mai mic al emirului, cel care a impus în final acest transfer.

Tehnicianul german de 44 ani, care a mai pregătit pe Dortmund şi Mainz, va semna un contract pe doi ani. Cu opţiune de un an suplimentar dacă atinge semifinalele Ligii Campionilor. Tuchel nu a mai antrenat din luna mai 2017, când a fost demis de Borussia Dortmund din cauza divergenţelor cu conducerea clubului.

În acest sezon, PSG a câştigat Cupa Ligii franceze şi are în campionat un avans de 14 puncte faţă de Monaco. Parizienii s-au calificat şi în finala Cupei Franţei din 8 mai, dar au fost eliminaţi în optimile Ligii Campionilor de Real Madrid.

Tuchel a fost dorit și de Bayern Munchen

Tuchel s-a aflat şi în vizorul lui Bayern Munchen, dar săptămâna trecută preşedintele clubului bavarez Karl-Heinz Rummenigge a dezvăluit că acesta nu mai este o opţiune pentru înlocuirea lui Jupp Heynckes, din cauză că a semnat pentru un alt club mare european.

Foto: Hepta.ro.

CITEȘTE ȘI: Manchester City – Liverpool și AS Roma – FC Barcelona, meciurile acestei seri de Liga Campionilor
Gheorghe Mulțescu este noul antrenor de la Astra Giurgiu
Antrenor de volei, acuzat de agresiune sexuală împotriva unor minore! Ce riscă vinovatul

Acest articol a fost actualizat la: 2018-04-10T17:24:41+03:00 17:24

Share
Scris de
Vlad Mirabela

Acest site foloseste cookies.

Read More