Știri

Spotlight 2018. Festivalul internațional al luminii din București începe pe 12 aprilie

Joi, 12 aprilie, ora 20:30 se dă startul celei de-a patra ediții Spotlight – Bucharest International Light Festival cu un spectacol de amploare susținut de două trupe internaționale în Piața George Enescu.

Spotlight este singurul festival internațional al luminii din București și este organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB.

De la ora 20:30, zeci de mii de bucureșteni și turiști sunt așteptați să îi vadă pentru prima dată la București pe celebrii dansatori high-tech Light Balance din Ucraina, finaliști la emisiunea America’s Got Talent 2017.

Una dintre cele mai căutate trupe ale momentului, Light Balance prezintă la Spotlight un spectacol elaborat de dans și lumini care a făcut senzație în Marea Britanie, Germania, Coreea de Sud, Arabia Saudită și China. Reprezentația Light Balance este precedată de spectacolul toboșarilor britanici Spark!.

După evenimentul de deschidere instalațiile vor putea fi descoperite pe traseul principal dintre Biblioteca Centrală Universitară și Splaiul Independenței.

În premieră au fost incluse în traseul Spotlight următoarele puncte strategice: Arcul de Triumf, Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, Palatul Știrbei, Ateneul Român, Ministerul Afacerilor Interne, Piața Universității, Teatrul Național București, Primăria Municipiului București.

Pe lângă monumentele și clădirile istorice de pe Calea Victoriei – locația centrală a festivalului, Spotlight extinde în acest an harta evenimentelor cu noi locații iconice din oraș. Tema ediției “United We Shine” celebrează 100 de ani de la Marea Unire a României.

Anul acesta vă prezentăm primul Concurs Spotlight de video mapping pe fațada Palatului CEC în cadrul căruia vă puteți vota artistul favorit.

La Spotlight 2018, director artistic va fi Birgit Zander

Ea este fondatoarea Festivalului Luminilor de la Berlin, pentru care lucrează ca producătoare și director creativ de mai bine de 14 ani. Din pasiune pentru arta luminii și dorința de a crea momente de neuitat pentru public, Birgit Zander produce spectacole de lumină și festivaluri în toată lumea.

În 2018, Birgit Zander este onorată să facă parte din echipa Spotlight Bucharest International Light Festival în calitate de director artistic al evenimentului.

Spotlight – Bucharest International Light Festival se află la a patra ediție și este unul dintre evenimentele bucureștene care strânge anual peste 150.000 de spectatori în trei zile de festival.

Zeci de lucrări artistice, instalații, sisteme de iluminare arhitecturală și videomapping din Germania, Ungaria, Slovacia, Finlanda, Cehia, Polonia, Franța, Austria și România transformă în fiecare an clădiri emblematice din București precum Biblioteca Centrală Universitară, Muzeul Național de Artă al României, Teatrul Odeon, Cercul Militar Național, Palatul CEC.

Spotlight 2018 se desfășoară în perioada 12-15 aprilie.

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More