Connect with us
Anunț de la Ministrul Educației: „Vom anunța scenariile corelate cu ceea ce se întâmplă de la o zi la alta”

Știri

Anunț de la Ministrul Educației: „Vom anunța scenariile corelate cu ceea ce se întâmplă de la o zi la alta”

Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut un nou anunț cu privire la reînceperea anului școlar. Școlile sunt închise de aprope o lună, iar șansele că totul să revină la normal scad pe zi ce trece. În fiecare zi apar noi speculații cu privire la situația anului școlar, însă ieri un document fals a apărut pe rețelele de socializare și a provocat confuzie în rândul elevilor. Ministrul a lămurit situația într-un interviu.

Anunț de la Ministrul Educației: „Vom anunța scenariile corelate cu ceea ce se întâmplă de la o zi la alta”

Monica Anisie a catalogat documentul ca fiind o păcăleală de 1 aprilie și a anunțat că ministerul va depunde plângere penală pe numele autorului.

Documentul care a apărut astăzi pe internet cred că a fost o păcăleală de 1 aprilie. Să o luăm așa. Ceea ce s-a întâmplat astăzi nu este un lucru foarte bun, corect și legal. Ministerul Educației va face o plângere penală, de fapt am și depus-o astăzi, pentru că într-o situație atât de grea în care se află România astăzi, să arunci âi spațiul public, chiar și o glumă, și să induci panică printre elevi, printre părinți, printre studenți și așa mai departe… cred că nu este momentul.

Ceea ce a reprezentat chipurile „un ordin de ministru”, dacă ne-am fi uitat cu atenție, era vorba de un ordin de ministru al Ministerului Educației Naționale de fapt, ministerul acum este Ministerul Educației și Cercetării, dar ceea ce este grav a fost faptul că s-a copiat semnătura mea și s-a pus acolo pe acel ordin”, a declarat ministrul Educației la Digi 24.

În ceea ce privește situația anului școlar, o decizie finală va fi luată în scurt timp, în funcție de felul în care evoaluează lucrurile în România cu privire la coronavirus.

Am anunțat public, că în cadrul Ministerului Educației specialiștii lucrează la mai multe scenarii pe care le vom discuta în foarte scurt timp cu partenerii noștri, cu sindicatele, cu Consiliul Național al Elevilor, cu reprezentanții studenților și Consiliul Național al Rectorilor. Înghețarea anului școlar nu se ia în calcul sub nicio formă. Dacă ne uităm bine, trei sferturi din anul școlar a fost deja parcurs. Deci nu se pune problema înghețării anului școlar.

Referitor la examenele naționale, am postat pe site-ul Centrului Național de Evaluare și Examinare niște teste de antrenament. Tocmai pentru a-i menține în contact pe elevii de clasa a VIII-a și de clasa a XII-a cu ceea ce înseamnă pregătirea pentru examenele naționale. În momentul în care specialiștii din Ministerul Educației, după discuția cu partenerii de care am amintit mai devreme, vor stabili un calendar pentru examenele naționale, noi o să-l prezentăm public.

Este important de menționat faptul că toate scenariile gândite de experții din cadrul ministerului vor fi luate în calcul în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România. Toate aceste scenarii vor fi corelate cu ceea ce se întâmplă de la o zi la alta. Acestea vor fi prezentate nu mai târziu de săptămâna viitoare”, a mai spus Monica Anisie.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top