Știri

Anunţ de ultim moment pentru românii din Marea Britanie

Negociatorul-şef al Londrei pentru Brexit, David Davis, a declarat, în urmă cu puţin timp, că, din moment ce Marea Britanie nu va mai face parte din Uniunea Europeană, Londra îşi rezervă dreptul de a introduce vize pentru cetăţenii din România, Bulgaria şi Polonia, peste doi ani.

„Da, avem în vedere introducerea vizelor pentru cetăţenii din România, Bulgaria şi Polonia. Din moment ce nu vom mai fi membri ai Uniunii Europene, putem rezolva această problemă a migraţiei aşa cum ne este mai bine. Asta nu înseamnă, însă, că cetăţenii Uniunii Europene nu vor mai putea veni în Marea Britanie sau nu vor mai putea munci aici. Vom avea însă libertatea de a alege”, a declarat Davis.

Negociatorul şef al UE: Este nevoie de luni să se ajungă la progrese suficiente

Oficialul britanic a precizat că nu va fi oprit total accesul muncitorilor din România, Bulgaria şi Polonia în Regatul Unit, dar că este posibil să existe unele schimbări.

Negocierile cu privire la ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană pot să mai dureze câteva luni până când se vor înregistra progrese suficiente în vederea trecerii la următoarea fază, cu privire la relaţiile viitoare, a declarat joi, la Bruxelles, negociatorul şef al UE Michel Barnier.

”Vom avea nevoie de mai multe săptămâni, poate chiar luni, pentru a atinge «progrese sufiente» în legătură cu principiile acestei retrageri ordonate”, a declarat Barnier în faţa presei.

Londra subliniază însă că statutul viitoarelor relaţii şi comerţul sunt strând legate de aceste puncte preliminare de negociere şi că ar trebui discutate laolaltă.

Citeşte şi Prognoza meteo DETALIATĂ pentru weekend. Cum va fi vremea în ţară

Acest articol a fost actualizat la: 2017-09-29T10:00:47+03:00 10:00

Share
Scris de
Ais Cristian

Acest site foloseste cookies.

Read More