Connect with us
Anunț despre plata pensiilor, salariilor și majorarea lor. Ministrul muncii a făcut anunțul

Știri

Anunț despre plata pensiilor, salariilor și majorarea lor. Ministrul muncii a făcut anunțul

Plata și majorarea pensiilor este încă sub semnul întrebării, având în vedere ca bugetul pentru 2019 nu a fost încă adoptat. Ministrul muncii, a ținut să clarifice acest aspect într-o intervenție la România TV.

Marius Budăi, Ministrul Muncii, dă asigurări că promisiunile din programul de guvernare nu vor rămâne doar promisiuni și că guvernul se ține de cuvânt.

Ce se întamplă cu pensiile, majorările și plata salariilor în 2019

„Sunt bani cuprinşi în buget şi pentru măririle de pensii, atât pentru majorarea punctului de pensie, cât şi pentru majorarea pensiilor minime.

Iar pentru toate ministerele sunt bani suplimentari pentru majorarea salariilor.

Noi ne ţinem de ceea ce am promis în programul de guvernare, ceea ce s-a întâmplat în 2017 şi 2018 a demonstrat că suntem serioşi.

Citește aici: PSD crește salariile și pensiile speciale ale parlamentarilor

Că am putut crea crestere economică din care am putut majora şi pensiile şi salariile şi indemnizaâiile pentru persoanele cu handicap.

Suntem pe finalul implementării softului, facem calcule încrucişare pentru a ne asigura că ceea ce promitem este corect şi nu va trebui să revenim la aceste calcule.”

Nici o pensie nu va fi taiată

„Aceste simulări vor fi în curând finalizate şi vom trece în curând la recalculare.

A doua chestiune foarte importantă este aceea că dacă în urma recalculării vor fi cuantumuri care vor scădea va rămâne în plată cuantumul cel mai avantajos. Deci sub nicio formă nu va fi vreo pensie care va fi tăiată.”

Marius Budăi: Vom avea un excedent de buget

„Nu avem emoţii legate de susţinerea acestor majorări, pentru că au crescut foarte mult încasările la bugetul asigurărilor sociale, iar în acest an, după calculele noastre, după ce am estimat majorarea masei salariale în România, vom ajunge chiar să fim chiar într-un an istoric vom avea chiar excedent la buget.

Acum aşteptăn răspunsul Curţii Constituţionale, pentru a putea trimite legea preşedintelui pentru promulgare’’, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.” a declarat Ministrul la România TV.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top