Anunț important de la ANAF! Toți românii plecați în străinătate mai mult de 6 luni trebuie să facă asta altfel riscă AMENZI!

11.10.2017
Anunț important de la ANAF! Toți românii plecați în străinătate mai mult de 6 luni trebuie să facă asta altfel riscă AMENZI!

Românii care pleacă din țară pentru o perioadă mai mare de șase luni, începând cu data de 1 ianuarie 2018, trebuie să depună chestionarul de rezidență fiscală în prealabil, astfel riscă amenzi cuprinse între 50 și 100 de lei, conform OUG 30/2017, scrie avocat.net.

Obligația fiscală vizează orice persoană fizică ce stă în România și pleacă mai mult din țară, indiferent de motiv. Excepție fac românii care lucrează în străinătate ca funcționari sau angajați ai statului român.

„Chestionarul pentru stabilirea rezidenței fiscale a persoanei fizice la plecarea din România”, al cărui model este anexat articolului, trebuie completat în două exemplare. Unul trebuie transmis prin poștă, cu confirmare de primire, sau trebuie depus la registratura unității fiscale competente, în timp ce altul se păstrează. Totodată, chestionarul poate fi transmis și electronic.

Documentul trebuie înregistrat la unitatea Fiscului din rază domiciliului cu 30 de zile înainte de plecarea din România. Practic, acest lucru se face pentru că autoritățile să decidă dacă persoana în cauză trebuie scoasă sau menținută în continuare în evidențele fiscale române.

Citește și: ANAF a anunțat! Milioane de români din străinătate trebuie să facă asta până la finalul zilei de joi