Connect with us
pensie

Știri

Anunț important pentru cei care au peste 55 de ani, legat de sistemul de pensii!

Economiștii companiei de consultanță în afaceri și management PwC susțin că România trebuie să caute să prelungească viața activă a persoanelor de vârsta a treia. Ei spun că acest lucru trebuie implementat pentru a face față îmbătrânirii rapide a populației și pentru a menține viabil sistemul de pensii.

„Pentru România, o ţară care înregistrează o îmbătrânire accelerată a populaţiei, identificarea modalităţilor de a menţine pentru o perioadă mai lungă de timp în viaţa activă profesional persoanele vârstnice va deveni un factor crucial pentru păstrarea viabilităţii sistemului public de pensii. Trebuie să fim mai inovativi în privinţa modului în care concepem politicile sociale şi economice pentru a veni în întâmpinarea nevoilor muncitorilor vârstnici şi pentru a încuraja angajatorii să ofere posibilitatea de muncă flexibilă şi opţiuni de pensionare parţială”, a scris într-un comunicat, Ionuţ Simion, Country Managing Partner, PwC România, conform Agerpres.

Tările care fac parte din Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) ar putea să înregistreze o creștere a PIB-ului de 2.000 de miliarde de dolari, pe termen lung, dacă rata de ocupare a forței de muncă pentru persoanele care au peste 55 de ani ar fi egală cu a Suediei, cea mai performantă țară UE din această privință.

Indicele „Golden Age” calculat de PwC reprezintă o medie ponderată a unei serii de indicatori – printre care ocuparea forței de muncă, veniturile și participarea în programe de formare – care reflectă impactul pe piața forței de muncă al angajaților cu vârste de peste 55 de ani în 34 de țări OCDE.

Citește și: Programul de guvernare s-a modificat! Se introduc noi taxe! Ce se va întâmpla cu pensiile și salariile

Citește și: Anunț crucial pentru pensiile românilor! Decizia a fost luată în urmă cu scurt timp

2 Comments

2 Comments

  1. Andrei

    2017-07-26T21:57:51+03:00 at 21:57

    Aiureli

  2. CEZAR 60

    2017-07-26T19:46:33+03:00 at 19:46

    De ce daca sunt pensionat anticipat /anticipat partial nu ma pot angaja ? Am iesit la pensie pentru ca nu ma angajeaza nimeni din cauza varstei , dar experienta ma califica pentru 2 ore /4 ore de munca la alt angajator care ma doreste ……… Sunt sofer profesionist ,dar poate sunt un foarte bun IT-st prin autopregatire ……….. SAU ORICE ALTCEVA CARE PRESUPUNE DOAR EXPERIENTA ,NU SI DIPLOME ……………………………………

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top