Connect with us
pensie

Știri

Anunț important pentru cei care vor ieși la pensie! Câți bani urmează să primească

Un studiu al Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România arată că cei mai mulți români speră ca pensiile private obligatorii să le aducă cel puțin 500 de euro pe lună, dar realitatea va fi, cel mai probabil, alta.

Trei din patru români aşteaptă pensii de 500 de euro, în vreme ce 1,03% dintre pensionari primesc în prezent 500 de euro.

Conform realitatea.net, sumele încasate pe lângă pensia obligatorie de stat nu vor fi mai mari de 200-500 de lei.

Șapte milioane de români au pensie privată, iar suma cumulată este de 38 de miliarde de lei. Aşadar, valoarea medie a unui cont este de 5.500 de lei. Peste un million de participanți au 10.000 de lei în cont.

Legea pensiilor, aproape gata!

Pe de altă parte, guvernul PSD, prin vocea premierului Mihai Tudose, a anunțat că se lucrează la erecalcularea pensiilor. De acest lucru se va ocupa ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

‘Da, este gata. Acum doamna ministru Vasilescu lucrează cu echipa domniei sale la o estimare tehnică, în cât timp se procesează, se pot procesa cele cinci milioane de dosare, ce nevoi tehnice mai sunt, ne mai trebuie calculatoare, ne mai trebuie oameni. Sunt cinci milioane de dosare, nu-şi permite nimeni să greşească, altfel o luăm de la capăt, ştiţi, cu greşelile de la recalculare care îngroşau coada, stătea câte un om de două-trei ori la coadă pentru aşa ceva’, a declarat Mihai Tudose, luni seară, la Antena 3.

Citește și: Noi vești despre PENSII! Lia Olguța Vasilescu: “Nu vor mai fi considerați pensionari cei care sunt…

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top