Anunţ pentru şoferii profesioniști! A devenit obligatoriu să ai acest lucru tahograf inteligent

27.06.2019
Anunţ pentru şoferii profesioniști! A devenit obligatoriu să ai acest lucru tahograf inteligent

Șoferii profesioniști nu vor mai putea folosi fraudulos tahograful, deoarece acesta este deja istorie. Vechiul tahograf va fi înlocuit cu unul inteligent, care nu poate fi păcălit sub nicio formă! Tahograful inteligent vine de fapt în ajutorul firmelor de transport, dar și a șoferilor, deoarece mașinile nu vor mai fi trase pe dreapta pentru control, acesta putând fi făcut de către autorități în mers.

Tahograful inteligent este un aparat cu ajutorul căruia autovehiculele utilizate la transportul rutier de mărfuri şi de călători vor fi controlate în timpul mersului și nu vor mai fi oprite decât dacă autoritatea de control are suspiciuni.

Dispozitivul primește informații de la mai mulți sateliți europeni de comunicații, memorează coordonatele geografice de la începutul și finalul călătoriei, dar și din timpul traseului, își setează singur ora locală și transmite toate datele printr-o conexiune securizată.

Tahograful inteligent va ajuta companiile de transport și pe conducătorii auto ai acestor autovehicule să respecte timpii de condus și odihnă: șoferii vor fi mai bine protejați, iar competiția pe această piață va fi mult mai corectă.

Echiparea cu aceste tahografe este obligatorie pentru toate autovehiculele utilizate în transportul rutier de mărfuri şi de călători care sunt înmatriculate pentru prima dată în Uniunea Europeană din data de 15 iunie 2019.

Tahograful inteligent aduce schimbări importante pe piața transporturilor. Poziția autovehiculului este memorată la un interval de trei ore, dar și la începutul și finalul călătoriei. În viitor va știi și când autovehiculul a traversat granița și își va regla automat țara, fără vreo intervenție din partea șoferului.