Connect with us
Raed Arafat: Este posibil să se amâne faza următoare de relaxare

Știri

Arafat vorbește despre temperatura care distruge coronavirusul

Au fost efectuate numeroase studii cu privire la noul coronavirus. Specialiștii au determinat distanța, modul în care virusul poate fi transmis, sau chiar tratamentul împotriva acestuia. De asemenea, de când vremea s-a încălzit, se vorbește și despre o temperatură optimă, care ar putea distruge virusul. În acest context, Arafat a clarificat subiectul și a vorbit despre temperatura la care răspândirea virusului ar putea deveni mai lentă.

Arafat vorbește despre temperatura care distruge coronavirusul

Raed Arafat susține că există tot mai multe presupuneri care arată că virusul poate fi distrus de temperaturile mai ridicate. Astfel, el a declarat că nu poate da o temperatură exactă, care i-ar putea determina pe oameni să se relaxeze înainte de termen. Însă, a confirmat faptul că, într-adevăr, țările cu un climat mai călduros prezintă o rată de îmbolnăvire mai mică.

Există presupuneri, există clar observații că în țările care sunt mai calde, unde temperaturile sunt ridicate, că răspândirea e mai lentă. Nu vrem să dăm o temperatură și să spunem că după 25 de grade e mai bine, că după asta se uită oamenii la termometru și spun: gata, după 25 de grade ieșim. Nu. Nu vom face acest lucru. Sunt mai mulți factori care intră în acest aspect și nu am să dau o temperatură de la care să spunem că suntem mai siguri, pentru că nu știm exact. O să vedem care va fi comportamentul virusului și răspândirea bolii la momentul potrivit.”, a declarat Arafat.

Avertisment pentru români

Raed Arafat face un apel la români și îi roagă să respecte cu strictețe restricțiile impuse. În acest fel, situația se va îmbunătăți și va putea fi luată în calcul relaxarea graduală a măsurilor după 15 mai. Evoluția bolii va fi analizată atent, iar la 1 iunie, o altă serie de restricții ar putea prevede modificări.

Specialistul avertizează că situația este în continuare gravă și că orice impact negativ poate duce la o nouă creștere de infectări și la apariția de noi focare de coronavirus. Românii trebuie să fie responsabili și să stea în continuare în case, chiar dacă ziua de 1 mai ar fi fost înainte un motiv de sărbătoare.

„Populația trebuie să respecte restricțiile de 1 Mai. Vedem că NU scade numărul cazurilor noi de infecții. Vom lua noi restricții dacă explodează numărul de cazuri.”, a mai spus Arafat.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

1 Comment

1 Comment

  1. MMM

    2020-05-01T17:30:34+03:00 at 17:30

    Trebuie sa testati intreaga populatie a Romaniei!!!!!! Stiu ca suna utopic dar altfel nu veti sti niciodata cine este sanatos si cine are COVID. Daca testati, cei cu COVID stau izolati (cu reguli si aplicari ale regulilor stricte) si cei sanatosi pot circula! Nu putem sta in izolare la infinit!!!!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top