Connect with us
Armata are dreptul sa traga in populatie. Erdogan nu se lasa doborat

Știri

Armata are dreptul sa traga in populatie. Erdogan nu se lasa doborat

Situatia din Turcia este din ce in ce mai tensionata. Presedintele ales al Turciei, Recep Tayip Erdogan, sustine ca lovitura de stat va fi un fiasco si ca cetatenii trebuie sa iasa in strada ca sa isi apere statul.

Militarii au instalat legea martiala si, conform actualului context, armata poate trage in populatie daca vor exista convulsii sociale. Presa din Occident citeaza tot mai multi analisti de politica externa care se tem ca lovitura de stat din Turcia se poate transforma in razboi civil.

LOVITURA DE STAT in TURCIA: Armata sustine ca preluat guvernul si conducerea tarii

Cei de la CIA au scris pe Twitter ca doar urmaresc cu atentie ceea ce se intampla in Turcia. Erdogan sustine ca declaratiile facute de premierul turc Binali Yildirim conform carora militarii actioneaza din proprie initiativa si vor plati dur consecintele acestor fapte sunt cat se poate de corecte.

Militarii au iesit in strada cu tancuri, atat la Istanbul cat si la Ankara. Mai multe masini blindade au blocat accesul la podurile de pe Bosfor, in Istanbul, dupa ce a fost instaurata legea martiala. Martorii de la fata locului sustin ca au vazut si avioane militare americane F-16 si mai multe elicoptere din care se tragea in diferite sedii ale unor institutii importante din statul turc.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top