Știri

Asigurările de viață devin profitabile abia după 5 ani

Asigurările de viață au potențial de profitabilitate abia după 5 ani de cotizație. Președintele BCR Asigurări de Viață, Sorin Mititelu a realizat o prognoză sumbră referitoare la domeniul asigurărilor de viață. Din cauza scăderii randamentului acestor produse, nivelul de profitabilitate a asigurărilor de viață are de suferit.

5 ani de cotizații pentru a obține profit

„La un contract pe 10-15 ani, la asigurările mixte de viață, asigurații nu au cum să primească mai puțin decât au plătit. Aceasta decât dacă în următorii ani vom avea dobânzi negative. Perioada minimă în care trebuie să cotizezi este de cinci ani pentru a retrage mai mult decât ai depus”, explică Sorin Mititelu.

Problema identificată este strâns legată de incapacitatea companiilor de a acoperi costurile comisioanelor din sumele încasate de la clienți. Astfel, o mare parte din firmele care oferă astfel de servicii au decis retragerea polițelor de acest gen. Motivul principal în majoritatea cazurilor este direct influențat de lipsa de potențial de profitabil. Contextul care s-a format este nefavorabil atât pentru cei care au încheiat polițe de asigurare, cât și pentru cei care își doresc așa ceva.

Citește și:Cât vor plăti șoferii pentru RCA. Prețurile la asigurarea auto obligatorie

Asigurările de viață-complexe și problematice

Același Sorin Mititelu analizează situația milionului de români care sunt în prezent asigurați. El evidențiază modul în care mulți cetățeni ajung să fie implicați în relații de acest tip cu băncile. „Problema este că foarte multe produse bancare sunt inter-conectate cu anumite tipuri de asigurări”.

Președintele BCR Asigurări de Viață și-a conchis intervenția categorisind asigurările existente: „„În ceea ce privește polițele de asigurare cu acumulare, trebuie punctat un aspect. Numărul asiguraților este de circa 100.000. Situația este diferită când vine vorba de statisticile privind persoanele ce beneficiază de o poliță ca parte componentă a unei alte înțelegeri. În cazul polițelor cu componentă de protecție numărul asiguraților este de ordinul zecilor de mii. Actualmente, este extrem de necesară o încadrare legală mai strictă a celor două spețe.”

Share
Scris de
George Vintilă

Acest site foloseste cookies.

Read More