Știri

Minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie. Ce îi așteaptă pe turiști pe Valea Prahovei

Minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie este ocazia perfectă pentru un scurt sejur la munte. Mii de turiști au luat cu asalt stațiunile de pe Valea Prahovei unde hotelierii și autoritățile le-au pregătit oferte speciale.

Operatorii din turism anunță că încă mai sunt camere libere în stațiuni. Pe Valea Prahovei prețurile pentru cazare pornesc de la 80 de lei pentru o cameră dublă. La un hotel de lux, prețul pentru o cameră poate depăși 200 de euro.

Hotelierii și proprietarii de pensiuni le-au pregătit reduceri și surprize celor care își sărbătoresc ziua de Sfântul Andrei. De 1 decembrie, turiștii vor avea parte de un program special: rețete tradiționale românești, stropite cu palincă de prune, păstrată în butoaie de stejar.

Miercuri, între orele 16.30 – 18.30, turiștii vor putea vizita Trenul Regal, aflat în gara din Sinaia. Pe 1 decembrie, trenul în care se va afla Familia Regală va porni în drum spre Sibiu.

Anul acesta, în premieră, trenul va opri pentru 17 minute și în localitatea Bușteni. Pe parcurs, vor mai fi popasuri de cel mult 30 de minute la Predeal, Brașov, Codlea, Făgăraş și Avrig. Printre călătorii care vor urca în Trenul Regal se vor afla Alteţele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, însoțiți de Principesa Maria.

Surprize pentru turiștii veniți la munte în minivacanța de Ziua Națională

Pentru cei care poartă numele Sfântului Andrei, castelul Bran anunță surprize. “Toți cei care au fost botezați Andrei sau Andreea vor intra gratuit la castelul Bran. Pe 1 toți vizitatorii vor primi o cocarda tricoloră ca expresie a dragostei noastre pentru patrie”, a anunțat purtătorul de cuvânt al castelului Bran.

De 1 decembrie, Primăria Sinaia îi invită pe localnici şi pe turişti la ”un moment de bucurie naţională”. Autoritățile au organizat o expoziţie tehnică de luptă și exerciţii demonstrative de evacuare-salvare pregătite de către instructorii Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor de Jandarmi Montan „Regele Carol I“ Sinaia.  Va avea loc și o paradă militară, o slujbă religioasă şi depunere de coroane de flori, informează news.ro.

Citește și Program 1 Decembrie: Cum se va desfășura Ziua Națională a României

Turiștii ajunși deja la munte se bucură de relaxare, în timp ce copiii zburdă prin zapada. Vremea va fi rece și schimbătoare, cu lapoviță și ninsori.

Traficul pe DN1 este aglomerat pe sensul de urcare către munte în dreptul stațiunilor Comarnic și Bușteni.

Share
Scris de
Oprea Raluca

Acest site foloseste cookies.

Read More