Connect with us
Astăzi este ziua de naștere a lui Traian Băsescu. Fostul președinte împlinește 65 de ani

Știri

Astăzi este ziua de naștere a lui Traian Băsescu. Fostul președinte împlinește 65 de ani

Traian Băsescu împlinește astăzi vârsta de 65 de ani. Fostul președinte s-a născut la 4 noiembrie 1951, Murfatlar, în județul Constanța. Traian Băsescu este un politician român, fost președinte al României între 2004 și 2014. Anterior, din iunie 2000 până în decembrie 2004, a fost primar general al municipiului București, ales din partea PD.

În 2001 a câștigat în cursul alegerilor interne președinția Partidului Democrat, înlocuindu-l pe Petre Roman. A fost copreședinte al Alianței Dreptate și Adevăr, formată din PNL și PD în 2003. În urma retragerii lui Theodor Stolojan (PNL) din cursă, Traian Băsescu (PD) a devenit candidatul Alianței DA pentru președinția României.

La alegerile prezidențiale din 2009 a fost reales președinte al României pentru un mandat de 5 ani, învingându-l pe Mircea Geoană (PSD).

La 1 ianuarie 2007, în timpul mandatului său de președinte, România a aderat la Uniunea Europeană.

Traian Băsescu a absolvit în anul 1976 Institutul de Marină Mircea cel Batrân din Constanța, Facultatea de Navigație, Secția Comercială. S-a căsătorit cu Maria Băsescu, cu care are două fete, Ioana, născută în 1977, și Elena, în 1980.

În anul 1995 a absolvit cursurile avansate în Industria Transportului Maritim ale Academiei Norvegiene, ca bursier al acestui stat. Tatăl său, Dumitru Băsescu, a decedat în anul 2002, în urma unei afecțiuni cardiace, iar mama sa, Elena Băsescu, în anul 2010.

Citește și: Traian Băsescu, prima reacție după ce fratele său rămâne la închisoare: „Koveși și Coldea, deschideți șampania”

Citește și: Traian Basescu, prima reactie dupa divortul Elenei de Bogdan Ionescu: „Sunt…”

Ieri, 3 noiembrie, Traian Băsescu și soția sa, Maria, au obținut cetățenia Republicii Moldova.

„Azi, am depus jurământul pentru a obţine cetăţeania Republicii Moldova. Am devenit cetăţean pe teritoriul de la frontiera de Vest a României până la Nistru şi puţin dincolo de Nistru. Mulţumesc Republicii Moldova că ne-a acceptat, pe mine şi pe Maria, drept cetăţeni ai săi. Sunt mândru că mi-am îndeplinit visul de a avea cetăţenie valabilă pe tot teritoriul de la frontiera de Vest până la Nistru şi puţin dincolo de Nistru. Un moment pe care eu şi Maria nu o să îl uităm niciodată, un moment de care fiicele mele sunt mândre, un moment de povestit nepoţilor.”, a scris Traian Băsescu pe pagina sa de socializare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top