Știri

UPDATE: ATAC in BELGIA: Doi politisti, raniti. Statul Islamic revendica atacul

Atac Belgia. Doi ofiteri de politie au fost spitalizati, dupa ce au fost atacati in orasul Charleroi de un individ cu o maceta.

Update: Amaq, agentia de propaganda a jihadistilor din ISIS, anunta ca Statul Islamic a revendicat atacul cu maceta. Atacatorul se afla in evidenta politiei pentru infractiuni de drept comun.

UPDATE: Premierul belgian Charles Michel a declarat pentru jurnalistii televiziunii RTL ca atacul cu maceta de la Charleroi pare sa fi fost un act de terorism.

Potrivit informatiilor din presa belgiana, acest atac ar putea avea un caracter terorist, intrucat individul ar fi strigat „Allahu Akbar”, inainte sa se napusteasca asupra celor doi politisti.

Una dintre victime prezinta rani profunde la nivelul fetei, in timp ce cealalta a scapat cu rani usoare. Agentii de politie au reusit sa il impuste pe atacator, iar in urma ranilor, acesta a murit.

Citeste si: ALERTA CU BOMBA IN BRUXELLES intr-un centru comercial frecventat de romani – Teama de un nou atentat terorist

Citeste si: Atentat in Belgia, la Bruxelles

Decesul a fost confirmat de Politia din Charleroi pe contul de Twitter: „Decesul agresorului cu maceta a fost confirmat. Ce doi colegi sunt in afara pericolului”.

Un perimetru de securitate a fost creat in jurul bulevardului Pierre Mayence, locul in care s-a produs atacul. Belgia se afla sub alerta terorista, ca urmare a atentatelor care au avut loc aici in urma cu cateva luni.

Acest articol a fost actualizat la: 2016-08-07T17:35:47+03:00 17:35

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More