Platforma de transport Uber a anunţat că datele persoanale a peste 57 milioane de şoferi şi clienţi din întreaga lume au fost furate în urma unui atac cibernetic ce a avut loc în 2016. Hackerii au furat nume, adresele de e-mail şi numerele de telefon mobil.
Specialiştii susţin că nu există dovezi potrivi cărora să fi fost expuse informaţii precum istoricul de localizare al curselor, numerele cardurilor de credit, numerele conturilor bancare, numerele de asigurări sociale sau datele de naştere.
Potrivit Bloomberg, Uber a ascuns acest atac cibernetic timp de un an. Mai mult, compania a plătit hackerilor 100.000 de dolari pentru ca informaţiile descărcate să fie distruse.
Prin intermediul unui comunicat de presă, noul CEO al Uber, Dara Khosrowshahi, a anunţat că vrea să fie „cinstit” și „transparent” şi că vrea să „repare greșelile din trecut”.
El a explicat că doi indivizi din afara companiei au accesat bazele de date ale Uber și au putut descărca informații de la 57 de milioane de utilizatori Uber din întreaga lume, inclusiv numele lor, adresele de e-mail și numere de telefon.
Khosrowshahi a precizat că hackerii nu au pus mâna pe numere de card de credit sau date despre conturi bancare, iar atacul a fost anunţat autorităţilor de reglementare.
Uber l-a concediat pe șeful biroului de securitate, Joe Sullivan, și pe unul dintre subordonații săi în urma incidentului.
„Cu toate că nu pot șterge trecutul, mă pot angaja în numele fiecărui Uber angajat că vom învăța din greșelile noastre”, a mai spus Khosrowshahi.
Citeşte şi Salariile românilor, modificare radicală de la 1 ianuarie 2018
Anunţ surpriză despre salariile românilor! Ce se va întâmpla cu acestea şi ce modificare radicală se va produce din 1 ianuarie 2018. Premierul Mihai Tudose a declarat vineri că va da o hotărâre de guvern pentru majorarea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie 2018, acesta urmând să fie prins în proiectul de buget care va fi finalizat în maximum zece zile.
Intrebat când va majoră Guvernul salariul minim pe economie la 1.900 de lei, premierul a spus:
‘1 ianuarie. Va fi prins în buget, va intră cu 1 ianuarie în vigoare.In ceea ce privește hotărârea de guvern pe acest subiect, Tudose a precizat că această va fi dată ‘odată cu proiectul de buget, care va fi gata în zece zile maxim’, a spus premierul.
Săptămâna viitoare va exista o clarificare cu reprezentanții mediului de afaceri
Intrebat dacă vor fi amendamente în Parlament, în contextul documentului analizat și aprobat vineri de CExN al PSD referitor la cele 100 de măsuri îndeplinite în cele 10 luni de guvernare, Tudose a arătat că, din discuția pe care a avut-o la nivel de partid și coaliție, una dintre concluzii a fost că săptămâna viitoare să existe o ultima clarificare cu reprezentanții mediului de afaceri.
‘Și cel puțin cele două – în ceea ce privește IT-ul și acel prag dacă este 500.000 de euro sau un milion până la care se introduce acel impozit de 1% care să elimine celelalte taxari – să fie introduse prin amendamente în Parlament’, a adăugat el.
De asemenea, atât premierul Tudose, cât și președintele PSD, Liviu Dragnea, au dat asigurări că nicio primărie nu va avea un buget mai mic, dimpotrivă. ‘Bugetul va fi cel puțin egal cu bugetul pe care l-a avut în 2017’, a spus premierul.
‘Deci nivelul taxelor din 2017 nu are de ce să fie mărit în 2018 că efect al OOU privind modificarea Codului fiscal, cel puțin din mai multe motive, dar cel puțin dintr-un motiv foarte simplu: prin legea bugetului de stat se vor asigura pentru toate autoritățile locale cel puțin un nivel de venituri egal cu 2017. Deci nu au motive pentru a crește aceste taxe, în schimb este libertatea lor. Unii vor avea venituri mai mari decât în 2017’, a completat Liviu Dragnea.
Acest site foloseste cookies.
Read More