Știri
Salariile românilor, modificare radicală de la 1 ianuarie 2018
Anunţ surpriză despre salariile românilor! Ce se va întâmpla cu acestea şi ce modificare radicală se va produce din 1 ianuarie 2018. Premierul Mihai Tudose a declarat vineri că va da o hotărâre de guvern pentru majorarea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie 2018, acesta urmând să fie prins în proiectul de buget care va fi finalizat în maximum zece zile.
Intrebat când va majoră Guvernul salariul minim pe economie la 1.900 de lei, premierul a spus:
‘1 ianuarie. Va fi prins în buget, va intră cu 1 ianuarie în vigoare.In ceea ce privește hotărârea de guvern pe acest subiect, Tudose a precizat că această va fi dată ‘odată cu proiectul de buget, care va fi gata în zece zile maxim’, a spus premierul.
Săptămâna viitoare va exista o clarificare cu reprezentanții mediului de afaceri
Intrebat dacă vor fi amendamente în Parlament, în contextul documentului analizat și aprobat vineri de CExN al PSD referitor la cele 100 de măsuri îndeplinite în cele 10 luni de guvernare, Tudose a arătat că, din discuția pe care a avut-o la nivel de partid și coaliție, una dintre concluzii a fost că săptămâna viitoare să existe o ultima clarificare cu reprezentanții mediului de afaceri.
‘Și cel puțin cele două – în ceea ce privește IT-ul și acel prag dacă este 500.000 de euro sau un milion până la care se introduce acel impozit de 1% care să elimine celelalte taxari – să fie introduse prin amendamente în Parlament’, a adăugat el.
De asemenea, atât premierul Tudose, cât și președintele PSD, Liviu Dragnea, au dat asigurări că nicio primărie nu va avea un buget mai mic, dimpotrivă. ‘Bugetul va fi cel puțin egal cu bugetul pe care l-a avut în 2017’, a spus premierul.
‘Deci nivelul taxelor din 2017 nu are de ce să fie mărit în 2018 că efect al OOU privind modificarea Codului fiscal, cel puțin din mai multe motive, dar cel puțin dintr-un motiv foarte simplu: prin legea bugetului de stat se vor asigura pentru toate autoritățile locale cel puțin un nivel de venituri egal cu 2017. Deci nu au motive pentru a crește aceste taxe, în schimb este libertatea lor. Unii vor avea venituri mai mari decât în 2017’, a completat Liviu Dragnea.
Citeşte şi Lovitură DURĂ pentru inculpaţii din dosarul TelDrum
Procurorii DNA au decis să pună sechestru asigurator pe averile inculpaților din dosarul TelDrum, potrivit Antena3. DNA vrea să se asigure că prejudiciul din dosarul Tel Drum, în care este urmărit penal şi Liviu Dragnea, poate fi recuperat în cazul în care acuzaţiile vor fi confirmate şi pedepsite de judecători.
DNA spunea, pe 13 noiembrie, că prejudiciul la bugetul public în acest dosar este de peste 21 milioane de lei. De asemenea, OLAF a informat că a găsit dovezi care sugerează înțelegeri între beneficiarul fondurilor, funcționarii publici și contractant, inclusiv falsificarea documentelor în timpul procedurii de achiziție.
Procurorii anticorupție au programat marți mai multe audieri la sediul DNA în Dosarul Tel Drum, pentru a li se aduce la cunoștință inculpaților faptul că s-a pus sechestru pe mai multe bunuri, pe mai multe conturi.
Surse juridice precizează pentru stiripesurse.ro că marți, la sediul DNA, urmează audieri importante în acest dosar.
Potrivit DNA, Liviu Dragnea, președintele CJ Teleorman la data faptelor, este cercetat pentru constituire de grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul.
În dosar mai sunt urmărite penal alte opt persoane pentru fapte similare
DNA precizează că prezentul dosar s-a constituit pe baza unei sesizări a Oficiului european antifraudă (OLAF) transmise la 30 septembrie 2016, privind suspiciunea săvârșirii mai multor infracțiuni, între care obținerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanțări din fonduri europene pentru lucrări de reabilitare de drumuri județene.