Atac la o biserica din Indonesia. Preotul a fost ranit

28.08.2016
Atac la o biserica din Indonesia. Preotul a fost ranit

Poliția din Indonesia investigheaza un presupus atac terorist comis de un agresor inarmati cu cutit asupra unui preot, in timpul slujbei de duminica la o biserica. In plus, o echipa de pirotehnisti verifica daca in rucsacul atacatorului exista si material exploziv.

Citeste si: Armata turca, primele pierderi in razboiul din Siria

Citeste si: Accident grav in Targoviste. Un motociclist a murit!

Nu au existat victime cu rani grave, insa preotul si atacatorul sau au suferit leziuni minore, potrivit politiei din orasul Medan, Sumatra de Nord.

„Un atac terorist a fost comis duminica dimineata, la biserica Saint Joseph.”, a declarat Rina Sari Ginting, purtatorul de cuvant al politiei din Medan.

” A existat o mica explozie cum ar fi focuri de artificii si, de asemenea, a scos un cutit si fugit spre preot „, a spus Timbas Ginting .

O echipa de pirotehnisti a fost trimisa la fata locului pentru a verifica daca agresorul transporta explozibili, in cazul in care atacul a fost o incercare esuata.

„Ceea ce este clar este faptul ca pastorul a fost amenințat, iar o incercare de a face rau pastorului. ” a declarat Fahrizal, seful anchetelor penale pentru poliția din Medan.

Un martor a declarat ca atacatorul a fost prezent in biserica si a stat alaturi de ceilalti credinciosi.

Indonezia are cea mai mare populatie musulmana din lume.