Connect with us
Un atentat terorist sinucigas a avut loc in orasul Medina din Arabia Saudita, langa Moscheea Profetului Mohamed.

Știri

Atentat terorist in Arabia Saudita, la Medina VIDEO

Un atentat terorist a fost comis langa Moscheea Profetului din Medina, locul in care este inhumat profetul Mohamed, una dintre figurile centrale ale lumii islamice. Este cel de-al treilea atac de acest gen care are loc in ultimele 24 de ore in Arabia Saudita.

Aceste acte de terorism vin in ziua premergatoare sfarsitului Ramadanului, iar pana in acest moment nu au fost revendicate. Indiciile conduc, insa, catre miscarea jihadista Statul Islamic.

Atentatul terorist a fost comis de un barbat care a incercat sa intre in moschee, insa nu a reusit. El si-a detonat incarcatura explozibila pe care o avea asupra sa intr-o parcare. Patru persoane au murit, fiind vorba de agenti de securitate care se aflau in proximitatea lacasului de cult. Medina este al doilea loc sfant din lumea islamica, dupa Mecca.

Pe de alta parte, in zona de est a Arabiei Saudite, un alt atentator a vrut sa comita un atac terorist, la Qatif, insa a esuat. Barbatul a fost ucis.

Citeste si: Atentat terorist in Bagdad. Bilant groaznic: cel putin 83 de morti

In Jeddah, un atentator sinucigas s-a detonat in apropiere de Consulatul american, ranind cativa politisti.

Cel mai grav atentat terorist din ultima vreme a avut loc pe aeroportul Ataturk din Istanbul si s-a soldat cu moartea a 45 de oameni. ISIS a revendicat atentatul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top