Connect with us
ATENTAT TERORIST IN TURCIA. 3 oameni ai legii au fost omorati

Știri

ATENTAT TERORIST IN TURCIA. 3 oameni ai legii au fost omorati

Un nou atentat terorist zguduie Turcia. Trei oameni ai legii au fost ucisi azi in urma unui atac cu masina-capcana comis de militantii kurzi. Explozia a avut loc in sud-estul Turciei, noteaza agentia AFP.

Zece persoane au fost ranite in urma acestui atentat, iar 3 persoane au murit: doi soldati turci si un politist civil. Atentatul a vizat sediul jandarmeriei turce din satul Cevizpinar, situat in provincia Mardin, la granita cu Siria.

Intre turci si kurzi exista o tensiune de zeci de ani. Kurzii isi doresc propriul stat si se intind pe tot sud-estul Turciei. Acestia isi doresc sa se organizeze intr-un stat independent care s-ar numi Kurdistan. In ultimii doi ani, intre Turcia si Kurdistan a functionat un tratat de pace, insa in luna iulie conflictul a reizbucnit. Din 1984 si pana astazi, kurzii au omorat peste 400.000 de persoane.

Atentat in Bagdad. Peste 250 de oameni au murit!

Atentat terorist in Arabia Saudita, la Medina VIDEO

Armata lui Erdogan se laudase zilele trecute ca a omorat 17 membri ai gruparii teroriste kurde PKK, la Semdinli, in provincia Hakkari. Alti doi militanti kurzi au fost ucisi la Baskale, in provincia Van. PKK a ucis in luna iunie sase persoane care se aflau in fata unui sediu al politiei din Midyat, localitate aflata tot in provincia Mardin, acolo unde azi 3 oameni ai legii si-au pierdut viata.

PKK nu este singura organizatie terorista kurda care face ravagii in Turcia si Siria. Din PKK s-a desprins de curand si TAK, Soimii Libertatii Kurdistanului, organizatie care creste pe zi ce trece si reprezinta un al doilea pericol major, pe langa sirieni, in sud-estul statului turc.

Soimii Libertatii Kurdistanului au ucis in luna iunie 11 persoane, printre care si un soldat. 6 din cei 11 ucisi erau politisti care patrulau in centrul metropolei Istanbul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top