Update: Carmen Dan, audiată marți în Comisia de Apărare, după incidentele de la protest

14.08.2018
Update: Carmen Dan, audiată marți în Comisia de Apărare, după incidentele de la protest

Şedinţa Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor în care ar fi trebuit să se stabilească o dată pentru audierea ministrului de Interne, Carmen Dan, şi a prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru, cu privire la protestele din 10 august, a fost suspendată, marţi, din lipsă de cvorum.

Update: Carmen Dan va fi audiată marțea viitoare în Comisia de Apărare. Deși inițial ședința se suspendase din lipsă de cvorum, reprezentanți ai USR și PNL au mers în biroul președintelui comisiei, Dorel Căprar, și într-un final social-democrații au fost de acord să trimită această invitație.

Ministrul Carmen Dan ar urma să vină marțea viitoare, de la ora 10:00, în Comisia de Apărare.

Stire initiala:

„Am avut o şedinţă a Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor. Era o şedinţă ordinară, anunţată cu mult timp înainte, făcea parte din programul uzual al Comisiei.

Nu era vorba de nicio altă aprobare, însă în momentul în care am introdus pe ordinea de zi solicitarea audierii celor implicaţi în evenimentele din 10 august, vorbesc de doamna Carmen Dan, de şefii din Jandarmerie, domnii de la PSD-ALDE s-au evaporat.

Nu au asigurat cvorumul de şedinţă, făcând ceea ce noi, cei din Opoziţie, cunoaştem de mult, şi anume blocând orice tip de control parlamentar asupra Jandarmeriei, pentru că am mai avut solicitări similare înainte de această situaţie şi lucrurile s-au desfăşurat la fel”, a declarat vicepreşedintele Comisiei de apărare, liberalul Ovidiu Raeţchi, la Parlament.

El şi-a exprimat speranţa că vor avea loc audieri de urgenţă cu privire la evenimentele din 10 august.

„Noi insistăm să avem o audiere de urgenţă, pentru că este o situaţie foarte gravă. Ne vom retrage în Biroul Comisiei şi vom încerca să trimitem invitaţii pentru săptămâna viitoare, pentru doamna Carmen Dan, pentru şefii Jandarmeriei, pentru conducătorul de la acea brigadă specială de intervenţii care se pare că a avut un rol important, şi pentru prefectul Capitalei”, a mai spus Raeţchi.

După ce şedinţa Comisiei a fost suspendată din lipsă de cvorum, biroul forului s-a reuni pentru a stabili următoarea dată a şedinţei cu ordinea de zi.

Potrivit lui Raeţchi, următoarea şedinţă a Comisiei de apărare a Camerei va avea loc marţea viitoare, la audieri fiind invitată ministrul de Interne, Carmen Dan, de la ora 10.00.

„Ce am transmis sâmbătă rămâne de actualitate. În ultima vreme, am auzit multe invenții, că aș fi constituit diverse celule, comitete. Cred că sunt unii care își doresc să scape cu orice chip de ministrul de Interne și de Guvern. (…)

Nu mi-am depășit în niciun fel competențele.(…) Nu am ce să-mi reproșez. Am făcut ce trebuia să facă un ministru responsabil”, a declarat, marți dimineață Carmen Dan,

Citește și: Jandarmeria Română rămâne fără șef. Ce s-a întâmplat cu Sebastian Cucoș