Connect with us
Jandarmeria Română rămâne fără șef. Ce s-a întâmplat cu Sebastian Cucoș

Știri

Update: Jandarmeria Română rămâne fără șef. Ce s-a întâmplat cu Sebastian Cucoș

Jandarmeria Română a rămas fără șef, după ce mandatul de interimar al lui Sebastian Cucoș a expirat. Acesta a avut două mandate interimare și nu mai poate sta încă 6 luni ca interimar în funcție.

Update: Administraţia Prezidenţială informează că luarea unei decizii a Consiliul Suprem de Apărare a Ţării în ce priveşte numirea colonelului Sebastian Cucoş în funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române ar urma să se realizeze abia după pronunţarea organelor judiciare abilitate cu privire la legalitatea acţiunilor Jandarmeriei Române de la protestul din 10 august.

Stire initiala

Ministrul de Interne a trimis CSAT-ului o adresă prin care solicită rămânerea pentru un mandat plin la șefia Jandarmeriei a lui Sebastian Cucoș, însă președintele Klaus Iohannis pare să nu fie acord, mai ales după incidentele grave de la protestul din 10 august.

Este inexplicabil de ce Jandarmeria nu a izolat și reținut grupurile de indivizi cu atitudine huliganică și violentă, permițându-le acestora să deturneze protestul cu consecințe dintre cele mai dramatice.

Jandarmii știu foarte bine că violența generează și mai multă violență, iar odată declanșată o asemenea spirală este aproape imposibil de controlat sau de stopat.

Jandarmii trebuie să aibă o atitudine defensivă, nu ofensivă, misiunea lor fundamentală este aceea de a proteja instituțiile statului, ordinea constituțională, dar în primul rând cetățenii, inclusiv cei care protestau într-un număr foarte mare în mod eminamente pașnic.

Președintele României face un apel la toate forțele de ordine ca pe viitor să urmeze cu strictețe procedurile, să nu răspundă disproporționat și mai ales să nu pună în pericol viața cetățenilor.

Instituțiile statului, inclusiv Jandarmeria, au suficiente resurse și experiența necesare pentru a izola elementele agresive, astfel încât evenimente precum cele de seara trecută să nu se mai repete pe viitor”, se precizează într-un comunicat al Administrației Prezidențiale, de după incidentele de la protest.

17 ONG-uri au depus plângere penală pe numele lui Sebastian Cucoș după intervenția dură a jandarmilor de la protestul din 10 august, intervenție care s-a soldat cu 450 de răniți.

Ce avere are șeful Jandarmeriei

Conform ultimei declaratii de avere, Cucos detine, impreuna cu sotia, un apartament de 88 de metri patrati in Bucuresti, altul de 200 de metri patrati in Otopeni, precum si trei autoturisme.

Cucos nu are alte bunuri, declarand, in schimb, ca are patru credite la banci, suma datorata fiind de aproximativ 120.000 euro.

Sebastian Cucos a incasat 109.125 lei (9.093 lei pe luna) ca director general la Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti. El a mai primit o indemnizatie membru de 12.000 lei (1.000 lei pe luna) de la Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica Bucuresti, ceea ce inseamna ca veniturile sale lunare au fost de peste 10.000 lei.

Citește și: Bărbatul care a furat pistoul jandarmeriței rănite, reținut. Ce spun medicii despre starea femeii

Citește și: Răsturnare de situație! Ce făcea jandarmerița Ștefania după ce a fost scoasă din mijlocul protestatarilor agresivi

2 Comments

2 Comments

  1. Vasile

    2018-08-15T16:29:10+03:00 at 16:29

    O nulitate publica!Un ZERO!Iar zero tot zero ramane,orice ai face!Poti sa extragi radicalul,poti sa ridici la puterea N,tot Zero ca ramane!

  2. Calin Kasper

    2018-08-14T11:51:33+03:00 at 11:51

    Cucos e platit cu zece mii de lei pe luna de cetateni, ca el sa-i bata la trei coaste si sa-i otraveasca cu gaze toxice. Cer sa i se intocmeasca dosar penal si sa fie judecat pentru ceea ce a facut si ordonat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top