Știri

Audieri în Dosarul Mineriadei: Ion Iliescu, în fața procurorilor

Luni dimineața au început audieri la Parchetul General în dosarul Mineriadei. Fostul președinte Ion Iliescu s-a prezentat în fața procurorilor în jurul orei 9.30.

Update, ora 10.19: Avocatul lui Ion Iliescu a spus că fostul președinte nu a făcut declarații în fața procurorilor și doar a luat act de decizia de a fi pus sub învinurie. „Urmează să ne pregătim apărarea”, le-a spus acesta jurnaliștilor.

Știre inițială

Tot în cadrul acestui dosar vor mai audiați Petre Roman şi fostul director al SRI, Virgil Măgureanu. Toți sunt acuzați de infracțiuni contra umanității, în legătură cu evenimentele sângeroase petrecute în perioada 13-15 iunie 1990.

În fața procurorilor generali sau prezentat până acum Victor Ciorbea, Adrian Sîrbu și Andrei Pleșu.

Și fostul lider sindical Miron Cozma a venit în fața procurorilor de la PÎCCJ, el fiind urmărit penal pentru infracțiuni contra umanității. El a spus că nu se teme de procuratură, ci doar de Dumnezeu.

Miron Cozma, audiat în dosarul „Mineriada”: „Mă tem doar de Dumnezeu”

Dosarul Mineriadei: Acuzațiile procurorilor

Dosarul Mineriadei: Ion Iliescu și Petre Roman, INCULPAȚI

Procurorii militari din Parchetul instanţei supreme i-au pus sub inculpare în dosarul Mineriadei pe fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, fostul director al SRI Virgil Măgureanu şi fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu, pentru infracţiuni contra umanităţii, respectiv pentru reprimarea violentă a manifestaţiei din Piaţa Universităţii, din 13-15 iunie 1990, soldată cu decesul a patru persoane, rănirea prin împuşcare a altor trei, precum şi vătămarea corporală şi lipsirea de libertate a aproximativ 1.000 de persoane.

Fostul președinte Ion Iliescu a mărturisit că nu are ce să își reproșeze în legătură cu mineriada și că va răspunde în fața instanței ori de cîte ori va fi chemat.

Acest articol a fost actualizat la: 2017-01-16T10:21:29+02:00 10:21

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More