Categorii Știri

Augustin Lazăr contestă în instanță raportul de evaluare prin care Tudorel Toader cere revocarea sa

Procurorul general Augustin Lazăr a depus vineri, la Curtea de Apel Alba Iulia, o acţiune în contencios administrativ, prin care cere suspendarea procedurii de revocare a sa din funcţie, demarată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Potrivit unor oficiali din Parchetul General, Augustin Lazăr a depus, tot vineri, la Ministerul Justiţiei, o plângere prealabilă împotriva raportului de evaluare întocmit de Tudorel Toader.

Citește și: Ce a decis CSM cu privire la revocarea lui Augustin Lazăr

În acţiunea depusă la Curtea de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr a solicitat suspendarea efectelor raportului întocmit de Toader, până la soluţionarea litigiului de la Ministerul Justiţiei.

Reacţia procurorului general Augustin Lazăr

„La finalul anului trecut, IJ a efectuat un control privind eficienţa managerială a procurorului general. Concluziile au fost pozitive. După mai puţin de un an, nemulţumit de concluziile IJ, ministrul înţelege să pună sub semnul întrebării competenţele acestei instituţii.

În cursul acestui an evaluarea profesională a procurorului general a fost efectuată de către CSM, concluziile fiind pozitive. Procurorul general a fost notat cu calificativul foarte bine.

În condiţiile în care controlul IJ şi evaluarea CSM sunt pozitive, concluziile la care a ajuns ministrul fără o bază solidă reprezintă un demers de natură a destabiliza Ministerul Public. 

Am fost notat 36 de ani cu calificativul foarte bine, poate fi consultată în mapa profesională a procurorului general la CSM. Cine candidează pentru o funcţie de conducere la ultima evaluare trebuie să fi avut foarte bine”, a spus Lazăr.

Declaraţia integrală AICI!

foto: hepta.ro

Share
Scris de
Vlad Mirabela

Acest site foloseste cookies.

Read More