Connect with us
Ultimă oră! Șeful Secției de anchetă a respins și a doua cerere a lui Kovesi de recuzare a Adinei Florea

Știri

Augustin Zegrean: Koveși ar putea primi interdicție de părăsire a țării

Laura Codruța Kovesi este favorită pentru locul de prim-procuror șef european, iar asta îi aduce numai probleme în România, singura țară care nu o sprijină.

Ieri a venit bomba zilei, noua comisie de cercetare a infractorilor, a citat-o vineri, exact în ziua în care aceasta urma să fie prezenta în Parlamentul European, pentru un dosar legat de Sebastian Ghiță.

Augustin Zegrea, fostul șef CCR este de părere ca Kovesi ar putea primi interdiție de părăsire țării

„A venit românește. Asta se întâmplă în România, este specific național să se taie creaca de sub picioare, să se tragă preșul de sub picioare unora și altora. Dar acum, vorbind serios, nu cred că va afecta cu nimic procedura care se desfășoară acolo la Bruxelles pentru desemnarea procurorului general pentru că la Bruxelles lumea știe despre prezumția de nevinovăție. Acolo se știe și se respectă. Prezumția aceasta este foarte veche și, fără ea, lumea ar fi într-un mare dezastru. Ea încă se bucură de prezumția de nevinovăție, chiar dacă unii se bucură că ea a fost citată la procuratură. Și dacă nu ar fi exista nicio legătură între candidatura ei , lumea tot ar face legătura între chemarea ei la Parcjet și asta. Pentru că așa ne-am obișnuit în ultimii zeci de ani, când un om vrea să zboare, să îi tăiem aripile,” a declarat pentru Digi24, Augustin Zegrean.

Fostul preşedinte al CCR este de părere că fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie ar putea fi obligată să nu părăsească țara, însă este convins că fostul procuror-șef al DNA va primi funcția de procuror-șef european.

„Da, ar putea fi obligată. Deci măsurile aceste preventive există în codul de procedură penală, pot fi aplicate. Deci nici asta nu ar încurca foarte tare lucrurile pentru că procedura aceasta este în desfășurare și dacă ea a fost declarată ca fiind pe primul loc până acum, nu se vor opri cu asta. Adică vor putea să aștepte până când se va rezolva problema aceasta pentru că oricum procuratura aceasta va fi funcțională din 2022, din câte știu eu,” a adăugat Augustin Zegrean.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top