Categorii Știri

Autospeciale cu dotări de ultimă generație pentru Poliția de Frontieră

Poliția de Frontieră va fi dotată cu autospeciale de supraveghere cu termoviziune, proiectoare portabile, sistem de supraveghere perimetral, baterie suplimentara, autonomie extinsă-rezervor de combustibil mărit (95 l), și multe altele. Achiziția s-a făcut în cadrul unui contract finanțat din fonduri externe nerambursabile, prin Fondul de Securitate Internă.

Dotări noi pentru Poliția de Frontieră

Poliția de Frontieră va avea în dotare 50 de autospeciale de supraveghere de termoviziune și alte dotări. Achiziția este în valoare de 10.790.000 euro, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri externe nerambursabile, prin Fondul de Securitate Internă.

Ministerul Afacerilor Interne a transmis printr-un comunicat de presă transmis AGERPRES, că primul lot va intra în dotarea Poliției de Frontieră română la finalul lunii septembrie. Este vorba despre 26 de mijloace de mobilitate terestră.

Următorul lot de 24 de autospeciale vor fi recepționate până la finalul acestui an.

Fiecare autovehicul este dotat cu mijloace tehnice specifice. Este vorba despre sisteme de comunicaţii mobile, proiectoare portabile, sistem de supraveghere perimetral, baterie suplimentara, autonomie extinsă-rezervor de combustibil mărit (95 l) etc.

Aparatura de observare a autospecialei este compusă din cameră cu termoviziune, cameră de vedere pe timp de zi color, telemetru laser şi sistem de poziţionare GPS.
Autovehiculele sunt destinate misiunilor de supraveghere a frontierei terestre, pentru combaterea şi prevenirea migraţiei ilegale, respectiv a contrabandei cu produse accizabile.

Ele vor fi folosite de către structurile operative în zonele cu teren neamenajat sau greu accesibil. Cu ajutorul acestor autospeciale care dispun de o serie de caracteristici tehnice de înaltă performanță, polițiștii de frontieră vor detecta ținta de la 7 km și vor identificat persoanele de la 4 km distanță.

În acest fel, se va face un control mai eficient al fenomenului infracţional transfrontalier. Se vor asigura condiţii moderne de lucru pentru echipaj, deplasare rapidă şi intervenţie oportună în cazul producerii unor evenimente de frontieră.

Dotări și pentru polițiștii de la rutieră

În acest an și polițiștii de la ordine publică și de la Biroul Rutier au primit în dotare autospeciale noi, colantate, pistoale de calibru 9×19 mm marca Beretta, căști de protecție cu vizor, veste antiglonț, maieuri de protecție. Oamenii legii au mai primit dispozitive de blocare a trecerii auto și body – camere.

„Prețul de achiziție a unui pistol este de aproximativ 1.900 de lei cu TVA și este unul foarte bun, mult sub prețul pieței, pistoalele fiind cumpărate direct de la producători, iar linia de fabricație este în curs de instalare la Romarm, deci în România. Pentru mine, pentru Guvernul României, este o prioritate profesionalizarea Poliției Române și protecția tuturor angajaților Ministerului Afacerilor Interne, dar și creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.”, a declarat Marcel Vela pe 29 iulie 2020.

 

 

Share
Scris de
Emanuela Ursu

Acest site foloseste cookies.

Read More