Connect with us
AVERTISMENT! Litoralul ar putea fi lovit de un tsunami

Știri

AVERTISMENT! Litoralul ar putea fi lovit de un tsunami

Specialiştii Institutului Naţional pentru Fizica Pământului au avertizat cu privire la falia Shabla. Aceştia au făcut referiri şi asupra cutremurelor de adâncime produse în zona de est a Mării Negre.

„Foarte multă lume spune că nu este posibil să ai tsunami în Marea Neagră, care ar fi ca un fel de vas închis. Eu le recomand dânșilor, din punct de vedere fizic, să ia un lighean și să facă cu mâna în apa, să vadă ce valuri apar„, declara în urmă cu câţiva ani profesorul Gheorghe Mărmureanu.

Cel mai mare cutremur din Marea Neagră a avut 7.2 grade pe Richter

Ultimul seism de o magnitudine apreciabilă, produs în Marea Neagră, de 5,5 pe scara Richter. Acesta a avut loc în anul 2009, fiind resimțit în mai multe județe din țară și în București, fără a produce însă un tsunami.

„Cel mai mare cutremur înregistrat în Marea Neagră s-a produs în anul 1901, pe data de 31 martie, și a putut fi resimțit, cel mai bine la Mangalia. Aici, valurile au avut o înălțime de trei-patru metri la țărm”, a declarat directorul Institutului pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, într-un interviu acordat unui post de televiziune.

Citeşte şiALERTĂ de cutremur pe 1 septembrie! Unde este localizat

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top