Connect with us
BACALAUREAT 2016. Proba orala la limba romana Subiecte (model)

Știri

SUBIECTE BACALAUREAT 2016. Proba orala la limba romana Subiecte (model)

Bacalaureat 2016 Proba orala la limba romana. Bac 2016, evaluarea competentelor lingvistice de comunicare in limba romana.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 – Edu.ro a anuntat ca in vederea sustinerii examenului national de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2016) s-au inscris 137.344 de absolventi de liceu. Dintre acestia, 114.993 de candidati (71,23%) provin din promotia curenta, iar 22.351 de candidati (28,77%) provin din seriile anterioare. in functie de forma de invatamant absolvita, elevii inscrisi (toate promotiile) sunt distribuiti astfel: 133.410 – zi, 1.851 – seral si 2.083 – frecventa redusa.

Pentru acesti elevi, emotiile incep de luni, 13.06.2016, cu evaluarea competentelor lingvistice. Absolventii de liceu sunt asteptati sa sustina proba orala la limba romana. Ei se vor prezenta in fata unei comisii profesorale si vor extrage un bilet cu subiecte. Se acorda un timp de 15 minute pentru rezolvarea subiectelor si in jur de 10 minute pentru sustinerea in fata profesorilor.

Consulta aici modele de subiecte pentru toate probele de la BAC 2016!

La final, elevii vor fi notati cu unul dintre calificativele experimentat, avansat, mediu sau incepator. Ei nu primesc respins sau admis ca la probele scrise, insa prezenta la aceste probe orale este obligatorie. Si rezultatele la proba orala pot fi contestate.

Ca si la examenul scris, elevii nu au voie cu manuale, dictionare, notite, insemnari, care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, si nici cu telefoane mobile si orice ale mijloace electronice de calcul sau de comunicare. Orice tentativa de frauda duce la eliminarea din examenul de BAC 2016.

SUBIECTE Proba orala romana 2016

Proba A de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, reprezinta cadrul de evaluare a competentelor de receptare si de producere a mesajului – in forma scrisa, avand ca suport diverse tipuri de text, in conformitate cu programa scolara, si in forma orala, ca tipuri de discurs (descriptiv, informativ, narativ, argumentativ), cu valorificarea achizitiilor dobandite la disciplina Limba si literatura romana.

Proba A de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana are ca finalitate evaluarea competentei de comunicare/ exprimare orala intr-o situatie de comunicare specifica, precis determinata.

Proba orala la limba romana de la Bac 2016 consta intr-un text la prima vedere, pe baza caruia se face evaluarea elevului. Acesta trebuie sa raspunda unor intrebari bazate pe textul dat, competentele pentru care este evaluat fiind: intelegerea textului, exprimarea si argumentarea unui punct de vedere, organizarea discursului, adaptarea la situatia de comunicare, utilizarea limbii literare.

BACALAUREAT 2016 Proba orala la romana. Model Subiecte

La Cannes ati prezentat „Trece si prin perete”, adaptare dupa Cehov. Aveti o legatura deosebita cu literatura. si in „Aferim!” o parte din documentare a fost realizata din literatura. Care sunt operele care v-au inspirat pentru acest lungmetraj?

in ce priveste structura, povestea si anumite situatii narative, literatura mi-a folosit mai putin, temele abordate in film nu prea exista in literatura. Dar replicile pe care personajele le spun sunt luate intr-adevar din surse literare: Iordache Golescu, Anton Pann, de la Creanga am mai luat cate ceva. si de la Budai-Deleanu, din multi scriitori. si din Nicolae Filimon, de la Filimon chiar mai mult. imi place foarte mult Filimon. Procedeul nu este nou, desi poate fi numit postmodern, intr-o oarecare masura. Gasim asta si la Shakespeare, el are mereu personaje care spun replici apartinand, de fapt, lui Ovidius sau Terentius etc.

Chiar si in „Aferim!”, in momentul in care Constandin ridica acel craniu si tine un monolog, nu este o replica din Shakespeare?

Situatia este din Shakespeare, dar replica este luata mot-à-mot dintr-o carte populara, „Alexandria”.
(interviu cu Radu Jude, WWW.MEDIAFAX.RO)

1. Formuleaza raspunsuri la intrebarile de mai jos, referitoare la situatia de comunicare din textul citat:
a. Cine ar putea fi receptorul textului dat, avand in vedere scopul comunicarii?
b. Carui stil functional ii apartine textul de mai sus? Ilustreaza doua caracteristici ale stilului identificat cu exemple din textul dat.
c. Ce elemente importante de continut (idei, argumente, fapte, opinii) identifici in textul dat?

2. Ce inseamna pentru tine un film bun? Motiveaza-ti raspunsul.

Calendar Bac 2016. Sesiunea iunie – iulie Bacalaureat 2016. Probe Bac 2016, sesiune de vara

30 mai – 3 iunie 2016: Inscrierea candidatilor la prima sesiune de examen

3 iunie 2016: Incheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

13 – 15 iunie 2016: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana – proba A

15 – 17 iunie 2016: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna – proba B

21 – 24 iunie 2016: Evaluarea competentelor digitale – proba D

27 iunie – 1 iulie 2016: Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala – proba C

4 iulie 2016: Limba si literatura romana – proba E) a) – proba scrisa

5 iulie 2016: Limba si literatura materna – proba E) b) – proba scrisa

6 iulie 2016: Proba obligatorie a profilului – proba E) c) – proba scrisa

8 iulie 2016: Proba la alegere a profilului si specializarii – proba E) d) – proba scrisa

12 iulie 2016: Afisarea rezultatelor (pana la ora 16,00)

12 iulie 2016: Depunerea contestatiilor (orele 16,00 – 20,00)

13 -15 iulie 2016: Rezolvarea contestatiilor

16 iulie 2016: Afisarea rezultatelor finale

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top