Connect with us
Barack Obama avertizează asupra riscului ascensiunii ideologiilor "naţionaliste" şi "tribaliste"

Știri

Barack Obama i-a predat ștafeta lui Hillary Clinton, înainte de debutul alegerilor

Obama i-a predat luni noapte ștafeta lui Hillary Clinton, la un miting electoral desfășurat la Philadelphia, cu câteva ore înainte de debutul alegerilor prezidențiale din SUA.

Actual lider de la Casa Albă a participat la mai multe mitinguri de susținere ale candidatei democrate, traversând mai multe state. El a povestit întâmplări din trecutul său și a izbucnit în lacrimi, în timp ce a mulțumit țării pentru că i-a dat  o şansă unui “tip slab cu un nume ciudat”.

“În scrisorile pe care mi le-aţi scris, în lacrimile pe care le-aţi vărsat pentru cineva drag, am văzut iar şi iar bunătatea, puterea şi inima voastră”, a spus Obama.

Citește și: Alegeri SUA: Americanii își aleg președintele LIVE TEXT

Citește și: Alegeri SUA: Hillary Clinton conduce în sondaje cu patru procente

Și Michelle Obama a ținut un discurs emoționant. Prima Doamnă s-a declarat impresionată de o ţară unde “o fată ca mine, din South Side Chicago, al cărei stră-stră-bunic a fost sclav, poate merge la cele mai bune universităţi din lume”, “unde fiul de culoare al unei mame singure din Hawaii şi fiul unei mame singure din Hope, Arkansas, pot ajunge la casa Albă”.

La mitingul electoral a luat parte și Bill Clinton, fostul președinte american și soțul lui Hillary Clinton. Cele două cupluri prezidențiale s-au îmbrățișat pe scenă, în aplauzele celor prezenți la eveniment.

Ca dar de despărţire, Obama i-a oferit fostei sale şefe a diplomaţiei mantra sa de campanie – “Înflăcărat, pregătit de start”. El a povestit în New Hampshire că sloganul a fost inventat de un susţinător pe care nu l-a întâlnit niciodată şi care a luat parte la un eveniment obscur în urmă cu opt ani, în Carolina de Sud, scrie news.ro.

Mandatul lui Obama se termină pe 20 ianuarie, când noul președinte va depune jurământul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top