Connect with us
Un bărbat cu suspiciunea de botulism a ajuns de urgență la spitalul din Suceava. Bărbatul a declarat că a mâncat fasole din conservă.

Știri

Bărbat cu suspiciunea de botulism, internat în spital. A mâncat fasole din conservă

Un bărbat cu suspiciunea de botulism a fost internat în spital. Acesta a spus că a mâncat fasole dintr-o conservă cumpărată din comerț.

Bărbatul, care este din municipiul Câmpulung Moldovenesc, este internat la Spitalul Județean de Urgență Suceava. El a ajuns la spital, la Urgențe, miercuri seara. Autoritățile au inițiat în acest caz o anchetă epidemiologică.

Pacient cu suspiciunea de botulism, internt în spital

„În acest caz există suspiciunea de botulism. Au fost recoltate de la pacient probe de sânge, ce au fost trimise spre analiză la Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru infirmarea sau confirmarea diagnosticului.”, a declarat Cătălina Zorescu, directorul adjunct al DSP Suceava.

În plus, aceasta a spus că bărbatul a menționat faptul că este singurul din familie care a mâncat fasole din conservă.

Cătălina Zorescu, directorul adjunct al DSP Suceava, a mai spus: „în urma efectuării investigaţiilor imagistice medicale s-a constatat că pacientul are o leziune neurologică, ce ar reorienta diagnosticul prezumptiv, însă, pentru acurateţe, se aşteaptă şi rezultatele analizelor de laborator ce vor fi efectuate la Institutul Cantacuzino.”

Citește și: Trei cazuri de botulism în Prahova. A fost demarată o anchetă epidemiologică

Managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat că pacientul este internat în Secția de boli infecțioase. De asemenea a spus că farmacia spitalului are în stoc ser antibotulinic. Acesta va putea fi administrat acestui pacient dacă va exista o recomandare din partea medicului curant.

Botulismul este o afecțiune rară, de o gravitate considerabilă. Ea este cauzată de o toxină produsă de o bacterie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top