Connect with us
Băsescu: ”Sper ca Ghiță să fie încoronat cu titlul de mincinos”

Știri

Băsescu: ”Sper ca Ghiță să fie încoronat cu titlul de mincinos”

Traian Băsescu a afirmat, sâmbătă, pe Facebook, că speculaţiile legate de raportul privind lucrarea de doctorat al Codruţei Kovesi şi de relaţiile dintre Sebastian Ghiţă şi actualul procuror-şef al DNA trebuie să primească un răspuns ferm, fostul preşedinte exprimându-şi speranţa că la sfârşit Ghiţă ”să fie încoronat cu titlul de mincinos”, conform news.ro.

Știrile zilei 1 octombrie 2016

Primele imagini cu crama unde s-ar fi întâlnit Sebastian Ghiță cu Laura Codruța Kovesi

”Mă aştept ca inculpatul tupeist Sebastian Ghiţă şi plagiatorul Victor Viorel Ponta, care şi-au permis să spună că eu am fost seful Codrutei Koveşi, să primească o replică pe măsura tupeului lor. Mi-a plăcut răspunsul dat ieri de Laura Codruţa Koveşi, citez «nu am fost, nu sunt şi nu voi fi prietenă cu inculpatul Sebastian Ghiţă». Răspuns ferm şi fără echivoc, specific unui înalt magistrat cu onoare”, a scris Băsescu.

Pe de altă parte, Băsescu susţine că trebuie lămurite speculaţiile legate de raportul tehnic privind teza de doctorat a lui Kovesi şi de participarea ei la evenimente şi sărbători organizate de familia lui Sebastian Ghiţă, în condiţiile în care la acea vreme, 2011-2014, omul de afaceri era inculpat în dosarul Tracia-Asesoft.

”Cu certitudine, cele două poveşti, sper eu fabricate şi care circulă în spaţiul public, au ca obiectiv erodarea credibilităţii şefei DNA. În acelaşi timp, sunt convins că aceste poveşti publice nu vor putea deturna cursul dosarelor penale facute corect de procurori, pentru că DNA este o instituţie şi nu un singur om”, crede fostul şef al statului.

El a adăugat că speră ca aserţiunile lui Ghiţă să fie dovedite ca false. ”Cred că toţi cei care au investit şi investesc încredere în Laura Codruţa Koveşi au nevoie de un răspuns public ferm al acesteia. Sper din tot sufletul ca, la sfirşitul acestei întîmplări publice, cel încoronat cu titlul de mincinos să fie Sebastian Ghiţă”, a încheiat Băsescu.

Victor Ponta a spus, sâmbătă, că prima dată când s-a întâlnit cu Laura Codruţa Kovesi într-un cadru informal a fost în 2011, la o podgorie deţinută de omul de afaceri Sebastian Ghiţă, acesta din urmă confirmând afirmaţia fostului premier.

”Prima dată în viaţa mea, când m-am întâlnit cu doamna Kovesi într-un mod informal, nu vorbesc de evenimente, a fost la domnul Ghiţă, nu acasă. Nu ştiu dacă o mai are acum, avea o podgorie între Ploieşti şi Mizil. Acolo m-am întâlnit prima dată cu doamna Kovesi în 2011”, a declarat Victor Ponta într-un interviu pentru Antena 3, care va fi difuzat sâmbătă seara.

La rândul său, deputatul Sebastian Ghiţă a confirmat existenţa acestei întâlniri între Victor Ponta şi Codruţa Kovesi, pe atunci procuror general. ”A fost o petrecere privată, era toamnă, se culegea via. A venit şi Ponta şi atunci s-au cunoscut prima dată”, a spus Sebastian Ghiţă, într-o intervenţie la România TV.

”Nici nu m-am lăudat cu chestiunea asta, nici nu m-am folosit de prietenia cu doamna Kovesi”, a adăugat omul de afaceri.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, vineri, la Europa FM, că nu a fost, nu este şi nici nu va fi prietenă cu „inculpatul Sebastian Ghiţă”.

Declaraţiile acesteia au fost făcute după ce Ghiţă a susţinut că a participat la falsificarea raportului care să arate că teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat pentru că la acea vreme avea „o relaţie foarte apropiată” cu Kovesi, „fiind practic prieteni”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top