Connect with us
Batkai Adalbert, antrenorul care a descoperit-o pe vicecampionala judo, Corina Căprioriu, a murit la vârsta de 68 de ani.

Știri

Batkai Adalbert, antrenorul care a descoperit-o pe Corina Căprioriu, a murit

Batkai Adalbert, antrenorul care a descoperit-o pe vicecampionala judo, Corina Căprioriu, a murit. Antrenorul, care a lucrat cu mai mulți sportivi, a decedat la vârsta de 68 de ani.

Batkai Adalbert a fost găsit decedat, joi seară, în propriul apartament din Lugoj. Pentru că nu l-au mai văzut în ultima perioadă, vecinii anunțaseră Poliția.

Cine a fost Batkai Adalbert

Adalbert Batkai s-a născut în comuna Dumbrava, judeţul Timiş, în 1948.

A absolvit IEFS, la Timişoara, în 1969, iar apoi s-a transferat la IEFS Bucureşti (1973).

Handbalist în tinereţe, Batkai a îndrăgit judo-ul, iar în anul 2002 a ajuns antrenor secund al lotului feminin. El a lucrat şi cu prima campioană olimpică a României la acest sport, Alina Dumitru.

De asemenea, el a descoperit-o pe vicecampioana olimpică la judo, Corina Căprioriu. De-a lungul timpului a lucrat cu peste 1.000 de sportive, circa 300 dintre acestea cucerind medalii la competiţiile naţionalei şi internaţionale de judo, potrivit FRJ.

Citește și: Jocurile Olimpice 2016: Corina Caprioriu s-a calificat in sferturile de finala la Judo

Cristina Toth, Andreea Galicza, Loredana Musteţea, Oana Musteţea, Dorina Brânda sau Alexandra Czako sunt câteva din sportivele cu rezultate de remarcat, alături de Corina Căprioriu, potrivit news.ro.

În 2004, Batkai Adalbert a fost decorat de Preşedinţia României pentru întreaga activitate în sportul românesc.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top