Connect with us
Corina Caprioriu s-a calificat in sferturile de finala la Judo, la Jocurile Olimpice 2016.

Sport

Jocurile Olimpice 2016: Corina Caprioriu s-a calificat in sferturile de finala la Judo

Judoka Corina Caprioriu s-a calificat, luni, in sferturile de finala ale categoriei 57 de kilograme, dupa ce a invins-o pe sportiva kosovara Nora Gjakova, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Corina Caprioriu, vicecampioana olimpica in 2012, a intrat direct in turul doi al categoriei 57 de kilograme, grupa D, faza in care a invins-o pe Nora Gjakova (Kosovo), prin yuko, scrie News.ro.

Citeste si: JO 2016. Irina Begu si Monica Niculescu, eliminate din primul tur. PROGRAM JO 2016 8 AUGUST

Citeste si: JO 2016. Catalina Ponor, in calificari la sol si barna

In sferturile de finala, Corina Caprioriu se va duela cu Cheng-Ling Lien (Taiwan), iar invingatoarea se va califica in semifinale.

Semifinalele si meciurile din recalificari pentru medalia de bronz vor avea loc luni seara, incepand cu ora 21.30.

Judoka Andreea Chitu a fost invinsa, duminică, de sportiva braziliana Erika Miranda in prima lupta din recalificari, la categoria 52 de kilograme, ratand astfel calificarea decisiva pentru medalia de bronz. Anterior, in grupa A, Chitu a trecut de iberica Laura Gomez prin ippon, dar in sferturile de finala a pierdut prin yuko in fata sportivei italiene Odette Giuffrida.

De asemenea, sambata, in prima zi a competitiei de judo, Monica Ungureanu a fost eliminata in primul tur al categoriei 48 de kilograme de europeana en-titre, Charline van Snick (Belgia), dupa nici doua minute, prin ippon.

Romania mai este reprezentata la judo de Daniel Natea (plus 100 kg, in 12 august).

La ultima editie a JO, Londra 2012, Romania a obtinut doua medalii, ambele de argint, prin Alina Dumitru (48 kg) si Corina Caprioriu (57 kg).

Jocurile Olimpice de la Rio sunt programate in intervalul 5-21 august, iar Romania este reprezentata de 96 de sportivi in 15 discipline.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top