Știri

BBC promovează turismul românesc: Vrem să îi facem pe oameni să se îndrăgostească de România

BBC va promova turismul din România prin intermediul unui britanic care a realizat o serie de documentare prin care ne promovează. A filmat în locuri izolate din țară, iar oamenii din Europa, America și Orientul Mijlociu le vor putea vedea. Această campanie va putea fi văzută pe BBC în curând.

BBC promovează turismul românesc: Vrem să îi facem pe oameni să se îndrăgostească de România

Charlie Ottley a devenit un ambasador al turismului în România și lucrează la un proiect important. Acesta a demarat o campanie prin care va strânge bani pentru o campanie de o lună ce va fi difuzată de BBC World  News în America, Europa, Orientul Mijlociu.

Acesta este conștient că stăm cu toții în izolare pentru propria siguranță și abia așteptăm să putem călători prin țară. Publicul din fața televizorului așteaptă veștile bune. De aceea, Ottley vrea să le ofere informații despre locuri din România ce merită descoperite.

„Noi vrem să-i stimulăm interesul și să-l facem să se îndrăgostească de România astfel încât în momentul în care restricțiile vor fi eliminate, acei oameni se vor gândi să vină aici,” a menționat Ottley pentru Digi24.

Acesta a spus că românii vor dori să meargă în concediu în locuri mai aproape de casă de teama virusului, iar atunci va fi momentul să exploreze România. Poate că știam și noi că avem o țară frumoasă, dar trebuia să ne amintească un străin ce avem.

Mai mult, acesta nu vrea să dea idei de destinații din România deoarece vrea să ofere tuturor o imagine a României ca o „țară mutifațetată”. Acesta a vrut să ofere imagini din mai multe regiuni ale țării pentru a demonstra câtă diversitate oferă această țară.

BBC promovează turismul românesc: Vrem să îi facem pe oameni să se îndrăgostească de România

Charlie Ottley a menționat:

„Și vrem să arătăm lumii că România nu înseamnă doar satele săsești din Transilvania, aceleași pe care le vedem la expoziții și târguri de meșteșugari și târguri de turism și pliante cu Viscri și Peleș și mănăstirile pictate, toate sunt frumoase și ar trebui vizitate.

Ceea ce vrem e să îi atragem pe români să-și planifice prima vacanță acasă, deși nu va fi deloc ușor, să facă un concediu acasă, cum spunem în Anglia. Ideea e să-și cheltuiască banii în România, să meargă în prima vacanță aici și să-și arate susținerea, compasiunea și solidaritatea cu cei din restaurante, din hoteluri și cu milioane de oameni ale căror joburi depind de turism, de la cei care livrează produse până la ghizi, personal de curățenie, sunt atât de mulți cei care depind de industria turismului și riscăm o mare criză dacă nu reluăm activitatea imediat ce avem posibilitatea să o facem. Ideea e să îi convingem pe oamenii din România să-și redescopere țara.”

BBC promovează turismul românesc: Vrem să îi facem pe oameni să se îndrăgostească de România

Ca o concluzie, este extraordinar că vin străinii să ne promoveze cele mai frumoase locuri. Cu siguranță că ne-am gândit și noi în timpul carantinei să dăm bani economiei naționale și mai ales micilor proprietari. Poate nu vom uita când vom „ieși” ce ne-am promis în perioada cât am stat în casă.

Acest articol a fost actualizat la: 2020-05-23T15:51:18+03:00 15:51

Share
Scris de
Oana Pauna

Acest site foloseste cookies.

Read More