Sanatate

Nelu Tătaru anunță că se dau măști de protecție gratis: cine le va primi

Ministrul Sănătății a venit cu un proiectde OUG care prevede ca măștile de protecție să fie distribuite gratuit persoanelor vulnerabile. Direcțiile de sănătate publică se vor ocupa de distribuția acestora. Această decizie vine în contextul în care pe perioadă stării de alertă masca de protecție va trebui purtată în orice spațiu public închis.

Nelu Tătaru anunță că se dau măști de protecție gratis: cine le va primi

Guvernul va aproba distribuirea măștilor de protecție tuturor persoanelor vulnerabile prin intermediul Direcțiilor de sănătate publică. Această decizie vine ca urmare a unui proiect de ordonanță de urgență care a fost propus în ședința Executivului de joi, 21 mai, de Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru a venit cu propunerea ca autoritățile publice locale, direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București să ofere familiilor și persoanelor defavorizate măști. De asemenea, el a cerut suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății folosind Fondul de rezervă bugetară.

„Vă rog să trecem pe lista suplimentară ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind acordarea de către Ministerul Sănătăţii, prin Direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, autorităţile publice locale, a necesarului de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului”, conform Nelu Tătaru.

Acesta a mai completat că bugetul Ministerului Sănătății va fi suplimentat cu 150 de milioane de lei. De menționat este că acum câteva zile, ministrul Nelu Tătaru a aprobat Ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi al MAI. Acest ordin se referă la instituirea obligativității purtării măștii de protecție, triajul epidemiologic și mai ales dezinfectarea obligatorie a mâinilor pe timpul stării de alertă.

Conform acestui document, pe perioada stării de alertă, masca de protecție va trebui purtată în orice spațiu închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și mai ales la locul de muncă.

Share
Scris de
Oana Pauna

Acest site foloseste cookies.

Read More