Connect with us
Bebeluși infectați cu coronavirus la o maternitate din Timișoara

Știri

Bebeluși infectați cu coronavirus la o maternitate din Timișoara

Situație de criză la Timișoara, unde 10 bebeluși au fost infectați cu coronavirus. Testele mamelor sunt negative până în prezent.

Bebeluși infectați cu coronavirus la o maternitate din Timișoara

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a solicitat Direcției de Sănătate Publică Timișoara să demareze de urgență o verificare la Spitalul Municipal cu privire la cazurile de nou-născuți depistați pozitiv la COVID 19.

Potrivit primelor informații au fost recoltate teste de la 49 de mame și bebelușii lor. Recoltarea s-a fpcut în data de 1 aprilie. Testele au fost lucrate în 5 și 6 aprilie și sunt negative pentru mame. Totuși, dintre nou năcuți 10 au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus.

Nouă mame împreună cu nou-născuții lor au fost externate deja, in perioada 2- 4 aprilie 2020, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dispus demararea urgentă a anchetelor epidemiologice, dar și izolarea la domiciliu a persoanelor externate și retestarea tuturor, potrivit unui anunț făcut de Grupul pentru Comunicare Strategică.

În după amiaza zilei de luni, Nelu Tătaru a semnat ordine de înlocuire din funcţie a mai mulți directori de DSP, între care și cel din Timiş, care este schimbat pentru a doua oară în două luni.

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top