Connect with us
Deputatul Eugen Bejinariu a scăpat, momentan, de urmărirea penală, din cauza lipsei de cvorum din plen. Secretarul general al PSD i-a cerut demisia.

Știri

Bejinariu scapă momentan de urmărire penală. Secretarul general al PSD îi cere demisia

Marian Neacșu, secretar general al PSD, a anunțat că social-democrații îi vor solicita demisia lui Eugen Bejinariu.

Neacșu a mai spus că îi va cere lui Bejinariu să demisioneze, inclusiv dacă va fi reales pentru un nou mandat. Acesta se află pe listele electorale ale PSD în județul Suceava.

Sperăm că luni o să fim mai mulţi decât am fost astăzi, iar până luni, în mod ferm, îi solicităm colegului nostru să-şi depună demisia. Am avut o discuţie cu domnia sa, până în acest moment nu este convins că este un gest bun pentru domnia sa să îşi depună demisia. Eu cred că este o datorie faţă de partid să facă acest lucru şi o să îi cerem în continuare să demisioneze”, a afirmat secretarul general al PSD, Marian Neacşu.

Comisia Juridică din Camera Deputaților a dat aviz pozitiv în cazul cererii DNA de urmărire penală a deputatului PSD. Votul în plen a fost amânat, din lipsă de cvorum

Pentru ca ședința să aibă loc, în sală trebuiau să fie prezenți 177 de deputați. Au fost, însă, doar 130.

Citește și: Dosarul Microsoft 2: Artopolescu, Florică și Hotăran, sub control judiciar

Eugen Bejinariu, acuzat în dosarul Microsoft 2

DNA a solicitat urmărirea penală a lui Eugen Bejinariu în dosarul Microsoft 2. El este acuzat că, în perioadaa în care a fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, încălcând dispoziţiile privind achiziţiile publice, a iniţiat şi a susţinut proiectele hotărârilor de guvern nr. 1473 din 11 decembrie 2003 şi nr. 470 din 1 aprilie 2004, prin care s-a aprobat încheierea, între Guvern şi Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea companiei de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul favorizării acesteia prin evitarea organizării unei licitaţii publice.

În acest dosar este estimat un prejudiciu de peste 66  de milioane de dolari.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top