Connect with us

Știri

Bilanț victime accident A2: 60 de victime, 41 transportate la Bucureşti şi 4 morți

Accidentul de pe autostrada A2 are un bilanț mare al victimelor.

60 de persoane au fost grav rănite, dintre care 4 au murit. 41 de persoane au fost transportate la București pentru îngrijiri medicale de urgență.

În urma accidentului de sâmbătă dimineaţă de pe Autostrada A2, 13 victime au fost transportate la Spitalele de urgenţă „Bagdasar Arseni”, 11 la Spitalul de Urgenţă „Floreasca”, cinci la Spitalul de Urgenţă „Sf. Pantelimon”, cinci la Spitalul Universitar de Urgenţă, patru la Spitalul „Elias”, şi trei la Spitalul „Sf. Ioan”, toate din Capitală, transmite Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Știri despre accidentul de pe autostradă
Accident pe A2. Parchetul de la Lehliu a deschis dosar penal. Vinovatul nu a fost identificat încă
Accident grav pe A2: 3 morţi şi 60 de răniţi, Cnadnr nu are contract cu ANM
Accident pe A2: Soția directorului medical de la spitalul din Calărași acuză autoritățile de incompetență

O parte dintre cele 41 de victime transportate la spital ajunseseră iniţial la Spitalul din oraşul Lehliu însă medicii au luat decizia, în urma triajului, să fie transferaţi la Bucureşti.

Personalul de intervenţie trimis de la fata locului a fost format din opt ofiţeri ISU, 86 de subofiţeri, nouă medici şi 22 de asistenti, mai arată oficialii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

George Iacob, prefectul judeţului Călăraşi spune că, în urma accidentului produs sâmbătă dimineaţă pe Autostrada A2, sunt 60 de victime dintre care trei sunt decedate, fiind, în total, 29 de maşini implicate, un bilanţ final urmând să fie comunicat la terminarea intervenţiei.

„În acest moment au fost implicate un număr de 29 de autovehicule. Victime, totalul lor, a fost de 60 dintre care trei, decedate. 16 dintre victime au fost evaluate şi au refuzat transportul către unităţile spitaliceşti. 41 de persoane au fost transportate către spitalele din zonă. Planul roşu l-am activat la propunere inspectorului şef care, de îndată, m-a anunţat despre producerea accidentului”, a declarat George Iacob, prefectul judeţului Călăraşi prezent la locul accidentului.

Poliţiştii fac, sâmbătă măsurători astfel încât să stabilească toată dinamica accidentului.

„În acest accident au fost implicate 29 de vehicule. Din primele cercetări a rezultat faptul că cauza principală pentru care s-a produs accidentul este neadaptarea vitezei la condiţiile meteo rutiere. O ceaţă foarte densă, cu o vizibilitate sub 20 de metri”, spune comisarul-şef George Grigore, director adjunct al Direcţiei Rutiere din Poliţia Română.

Una dintre ipotezele anchetei este că o maşină a ieşit din parcarea de la kilometrul 67 fără ca şoferul să se asigure. Grigore mai spune că accidentul de sâmbătă este cel mai grav eveniment rutier care s-a produs vreodată pe Autostrada Soarelui.

„A mai fost un accident în lanţ în 2006, acel vestit accident care s-a produs din cauza fumului care era pe autostradă în urma incendierii miriştilor, dar atunci a fost o persoană decedată şi aproximativ 30 de persoane rănite. Într-adevăr, numărul autovehiculelor atunci a fost mult mai mare, aproximativ 60 de maşini implicate”, a mai spus George Grigore.

Numărul persoanelor decedate în urma accidentului în lanţ de pe Autostrada A2 a fost revizuit de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, astfel că sunt trei persoane care şi-au pierdut viaţa faţă de patru cum spuneau, iniţial, oficialii la primele momente ale intervenţei.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI spune că nu se mai află nicio victimă la locul accidentului, toţi răniţii fiind preluaţi de ambulanţele sosite pe autostradă.

O mare parte dintre victime au fost transportate la spitalul din Lehliu, iar cele care se aflatu în starea cea mai gravă au fost transportate către spitalele din Capitală.

„În momentul de faţă sunt 39 de victime. Am avut nouă persoane încarcerate. Sunt implicate forţele de intervenţie din patru judeţe, anume Călăraşi, Constanţa, Bucureşti şi Ialomiţa. Cei care ne-au venit în sprijin au intervenit pentru acordarea primului ajutor şi descarcerarea persoanelor. Nu mai avem persoane blocate încă de acum o oră. Avem 12 persoane la Lehliu Gară, cinci la Pantelimon, trei la Bagdasar Arseni şi încă o persoană la Floreasca. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a pus la dispoziţie şi două telefoane de contact pentru ca rudele celor care au avut de suferit în acest accident să poată avea informaţii. Acestea sunt 021.26.48.515 şi 021.26.48.516”, a declarat Ovidiu Tătăranu, purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi.

Medicul coordonator al intervenţiei SMURD a decis că nu este necesară amplasarea spitalului mobil care a fost transportat pe autostradă.

Traficul rutier este blocat pe Autostrada A2, sensul Bucureşti – Constanţa, în zona în care a avut loc accidentul de circulaţie.

Accidentul a fost alertat la serviciul de urgenţe 112 la ora 8.42 la kilometrul 67 al Autostrăzii A2, în apropiere de Lehliu Gară, pe sensul de deplasare Bucureşti către Constanţa.

„Sunt alertate judeţele Călăraşi, Ialomiţa şi Bucureşti-Ilfov care au trimis mai multe echipaje, inclusiv echipaje de la Floreasca cu medici şi asistenţi suplimentar. Intervenţia va fi îngreunată din cauza deplasării în ceaţă a echipajelor”, a declarat pentru News.ro Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI.

Planul roşu de intervenţie a fost activat, astfel că toate ambulanţele disponibile au fost direcţionate către locul accidentului.

Foto: Pixabay

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top