Connect with us
Euro, nou maxim istoric

Știri

BNR anunță un nou MAXIM ISTORIC al euro în raport cu leul

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat marţi un curs de referinţă de 4,6679 lei/euro. În creştere cu 0,05% faţă de nivelul atins luni, un nou nivel record.

Luni, euro a crescut la nivelul maxim de 4,6656 lei, peste recordul precedent de 4,6614 lei, stabilit vineri.

În ceea ce priveşte raportarea la dolarul american, leul a pierdut teren, cursul ajungând la 3,8116 lei/dolar, în creştere cu 0,57 de bani (0,15%) faţă de cotaţia de luni, de 3,8059 lei pentru un dolar american.

Este al treilea minim istoric consecutiv pentru leu

Pe de altă parte, francul elveţian a fost cotat la 3,9611 lei, în scădere cu 0,10 de bani (-0,02%), comparativ cu valoarea de 3,9621 lei stabilită în şedinţa precedentă.

Gramul de aur s-a scumpit, marţi, cu 60,19 bani (0,36%), până la 163,7611 lei, de la 163,1592 lei, cât s-a anunţat în şedinţa anterioară.

Economiștii estimează că euro va depăși 4,7 lei, în acest an.

Citeşte şi Leul se prăbuşeşte! EURO, un nou maxim istoric

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat vineri un curs de referinţă de 4,6614 lei/euro, în creştere cu 0,21% faţă de nivelul atins joi, un nou nivel record.

Joi, euro a scăzut la nivelul de 4,6514 lei, pe fondul reducerii tensiunilor politice, anunță News.ro.

Vineri, euro a atins un nou nivel record, depăşind precedentul record de 4,6599 lei din data de 16 ianuarie.

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat de la 3,8054 lei la 3,7984 lei.

Cursul francului elveţian a crescut de la 3,9608 lei la 3,9727 lei.

Citeşte şi Cutremur cu magnitudinea de 8.2 grade pe scara Richter, resimțit și in SUA. Martori: „Suntem uluiți de cât a durat”.

Un cutremur cu magnitudinea de 8.2 grade pe scara Richter în această dimineaţă în Alaska. Inițial Magnitudinea a fost estimată la 7.9 grade pe scara Richter.

A fost emisă o alertă de tsunami în Alaska, marți dimineață, după ce un cutremur cu magnitudinea 8,2 a avut loc în Oceanul Pacific, sudul coastelor din Alaska.

Cutremurul s-a simţit, potrivit anunţurilor de pe reţelele de socializare, în Vancouver şi Seattle

Seismul a avut loc la numai 10 kilometri adâncime, la 250 de kilometri în sudul Alaskăi, potrivit primelor informații furnizate de USGS.

Alerta a fost emisă nu numai pentru sudul statului american Alaska, dar și pentru regiunea British Columbia din Canada și chiar și în statele California și Washington.

Oamenii au fost alertați să caute locuri de refugiu în zonele înalte. Cutremurul a avut loc la ora 09:31 GMT (11:31 ora României).

Citeşte şi Sora jandarmului filmat în timp ce lovea protestatarii, condamnată la închisoare

Noi informații apar în cazul jandarmului buzoian Răducu Şerban, filmat cum lovea protestatarii din Piaţa Universităţii din Capitală.

Sora jandarmului a fost condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă.

Mihaela Burnel, fostă Şerban, a intrat în invăţământ în anul şcolar 2013-2014. În vara anului 2015 a avut un incident cu un elev de clasa a VI-a de a Şcoala din Padina, pe care l-a pălmuit în faţa clasei.

Părinţii copilului au mers să discute cu profesoara şi apoi s-au adresat Poliţiei care a deschis un dosar penal.

Dosarul a ajuns în instanţă, iar magistraţii Judecătoriei Pogoanele au condamnat-o pe sora jandarmului în septembrie 2016 la 6 luni de închisoare.

Atunci a primit închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă

Cum decizia Judecătoriei Pogoanele nu era definitivă profesoara Mihaela Burnel a făcut apel. În luna noiembrie Curtea de Apel Ploieşti a respins contestaţia, decizia Judecătoriei Pogoanele rămânând definitivă.

Imagini cu jandarmul care loveşte cu pumnul participanţi la protestele de sâmbătă din Piaţa Universităţii au fost distribuite intens pe reţelele sociale provocând reacţii vehemente.

Citeşte şi Jandarmeria, precizări de ultim moment. Arme albe descoperite la proteste

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, Georgian Enache, face precizări oficiale după incidentele de la protestul din Piața Universității și perchezițiile efectuate de jandarmi.

Aproximativ 15.000 de persoane protestează în centrul Capitalei sâmbătă seara, în special împotriva puterii politice și a modificării legilor justiției.

„Înspre jandarmi au fost aruncate obiecte periculoase. Asupra unui protestatar s-a găsit o bâtă acum cinci minute”, a declarat Enache, precizând că anterior, în urma filtrelor instituite la punctele de acces în Piață, s-au mai găsit un pistol de jucătie, o șurubelniță, un box și un cuțit de vânătoare.

Arme albe găsite de jandarmi la protestele din Piața Universității

„Persoanele au fost conduse la secția de poliție pentru verificări și pentru luarea măsurilor de rigoare”, a precizat reprezentantul Jandarmeriei.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București a declarat că se vor efectua în continuare percheziții în Piață.

„În continuare vom menține aceste filtre, în ciuda nemulțumirilor. Vrem ca oamenii să fie în siguranță. Vom lua toate măsurile pe care le considerăm necesare ca oamenii să ajungă sănătoși înapoi acasă. Toate persoanele se pot exprima pașnic în spațiul public”, a mai afirmat Enache.

Reprezentantul Jandarmeriei a refuzat să facă o estimare a numărului de persoane aflate în Piața Universității. Nici numărul jandarmilor nu a fost dezvăluit, din motive de siguranță.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top