Connect with us
Boala care face RAVAGII în România: Zeci de victime în ultima săptămână

Știri

Boala care face RAVAGII în România: Zeci de victime în ultima săptămână

Este stare de alertă după au fost înregistrate zeci de victime numai în ultima săptămână. Statisticiile arată că boala este mortală iar singurul mod care ne protejează este vaccinul.

Peste 80 de cazuri noi de rujeolă s-au înregistrat în ultima săptămână, 35 dintre acestea fiind în Ialomiţa. Potrivit ultimelor statistici, numărul total de cazuri înregistrate în România de la debutul epidemiei este de aproape 10.200.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în saptamana 11 -15.12.2017 au fost raportate încă 82 de cazuri nou confirmate, în 15 judeţe.

Zeci de victime s-au înregistrat în ultima săptămână

Cele mai multe dintre acestea, respectiv 35, s-au înregistrat în Ialomiţa. Alte 14 cazuri s-au confirmat în Braşov, câte cinci în Bucureşti, Călăraşi şi Prahova, câte trei în Iaşi şi Ilfov şi câte două în Brăila, Giurgiu, Neamţ şi Teleorman.

S-a mai înregistrat câte un caz în Botoşani,, Buzău, Harghita şi Dâmboviţa. Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă in Romania, de la debutul epidemiei în urmă cu un an, este de 10.198, din care 36 de decese.

Potrivit specialiştilor, rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din 4 persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare.

Statisticile mai arată că, pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală, iar vaccinul protejează copiii împotriva bolii, conform news.ro.

Citeşte şi Carmen Harra anunţă: „Suferim consecinţele!”. Previziuni sumbre pentru 2018

Clarvăzătoarea Carmen Harra a vorbi despre evenimentele şocante din ultimul an şi a făcut previziuni despre 2018. Ea susţine că anul acesta se va încheia într-o notă pozitivă, dar că următorul va fi destul de dificil.

Carmen Harra, despre care multă lume crede că a prezis trecerea în nefiinţă a Stelei Popescu, a Cristinei Stamate şi a Regelui Mihai, cred că vom fi loviţi de greutăţi în anul care va urma.

Carmen Harra crede că ne aşteaptă un an greu şi că trebuie să fim foarte atenţi la ce se întâmplă în jurul nostru.

Celebra clarvăzătoare anunţă că 2018 va fi dificil

Clarvăzătoarea susţine, însă, că sfârşitul anului va fi unul pozitiv, fără moartea altor personalităţi din România.

„Anul 2018 este un an foarte dificil pentru noi, pentru umanitate. În 2018 suferim consecinţele acţiunilor din 2017. Este un an în care trebuie să fim foarte atenţi la tot ce se întâmplă”, a explicat Carmen Harra.

Clarvăzătoarea susţine că acest lucru se întâmplă pentru că nu am făcut alegerile bune în anul 2017.

Citeşte şi Primăria Capitalei, lovitură grea pentru UBER

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, și-a propus să modifice regulamentul de taximetrie din București. Edilul vrea ca serviciile de dispecerat să devină obligatorii pentru toate taxiurile autorizate de Primăria Municipiului Bucureşti.

Vor fi automat afectate de această prevedere servicii precum Clever și Star Taxi, posibil și Uber și Taxify, care nu sunt dispecerizate.

Primarul Capitalei a susţinut, în cadrul şedinţei, că taximetriştii vor fi obligaţi să-şi monteze POS-uri pentru ca doritorii să poată achita cursa şi cu cardul.

“Sunt elemente care vor duce la securitate şi confort pentru toţi cetăţenii care folosesc taxi. Toţi taximetriştii vor fi obligaţi, sub sancţiuni severe, să ofere posibilitatea clientului să plătească cu cardul.

Lovitură GREA pentru Uber şi Taxify

Deci toţi taximetriştii, în colaborare cu băncile existente, să-şi instaleze POS-uri pe maşini. De asemenea, toţi vor trebui să aibă, prin companiile pe care le reprezintă sau individual, să aibă aplicaţii: orice client să solicite un taxi prin telefon sau prin aplicaţie.

În plus, pentru siguranţă şi confort, se instituie obligativitatea ca activitatea de taxi să se realizeze exclusiv printr-un dispecerat autorizat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top