Connect with us
Boală extrem de rară descoperită la Bacău. Medicii sunt în alertă

Știri

Boală extrem de rară descoperită la Bacău. Medicii sunt în alertă

O boală extrem de rară, care poate fi mortală, a fost descoperită la Bacău. Iniţial, medicii nu şi-au dat seama despre ce este vorba întrucât afecţiunea se manifestă ca o gripă banală.

Medicii de la Spitalul din Bacău au făcut descoperirea în cazul unei femei de 76 de ani, internată cu sindromul Stevens-Johnson.

Această boală se manifestă printr-o reacţie severă a pielii la medicamente sau infecţii.

Sindromul Stevens-Johnson este o afecţiune extrem de rară

Iniţial, sindromul Stevens-Johnson se manifestă prin aceleaşi simptome ca şi gripa, după care pacienţii prezintă o erupţie dureroasă de culoare roşiatică care se răspândeşte şi dă o senzaţie de usturime.

În cele din urmă, este posibil ca stratul epitelial să moară şi să se decojească.

Boala poate să fie fatală pentru copii, deoarece organismul celor mici rezistă cu greu simptomelor. Sindromul Stevens-Johnson apare, de regulă, şi la adulţii infectaţi cu virusul HIV.

Citeşte şi Clipe de groază la Jocurile Olimpice. 16 persoane au fost rănite

Cel puţin 16 persoane au suferit răni uşoare, în urma unui accident generat de rafalele puternice de vânt înregistrate la Gangneung.

Aici se află unul dintre siturile Jocurilor Olimpice de iarnă, ediţia 2018, din Coreea de Sud, informează agenţia EFE.

Răniţii au fost transportaţi la un spital local, din cauza leziunilor minore cauzate de impactul cu panourile de afişaj, corturile şi alte structuri temporare instalate la Gangneung.

Aproximativ 120 de panouri de afişaj şi 60 de corturi instalate în parcul olimpic de la Gangneung au fost deteriorate din cauza vântului.

Acestea ori au căzut ori s-au desprins din cauza vântului puternic

Toate acestea au provocat rănirea a 13 voluntari şi a 3 spectatori, a explicat purtătorul de cuvânt al comitetului de organizare a JO 2018, Sung Baik-you, în cursul unei conferinţe de presă.

Autorităţile locale au emis o alertă meteorologică miercuri, din cauza rafalelor de vânt extrem de puternice, care au atins 8,7 metri pe secundă.

Condiţiile meteorologice extreme au afectat derularea Jocurilor Olimpice şi în alte situri, obligându-i pe organizatori să anuleze sau să amâne desfăşurarea unor probe de schi alpin, sărituri cu schiurile, combinată nordică şi biatlon.

1 Comment

1 Comment

  1. COSTIN Paraschiv

    2018-02-17T11:32:01+02:00 at 11:32

    Am citit tot aici la Stri INFO nu rețin unde exact dar se zicea că King din Coreea de nord poate controla vremea și sa dat un loc undeva sus pe munte și ați comentat că la sosirea lui sa făcut cald și soare și sa zis de tatăl lui că și el la fel făcea și ploua vla vreme și și multe .Asta acum vreo 15 zile în urmă .Ați mai zis și de temperaturi moderate etc .Eu chiar am vrut să vă contrazic .Poate tatăl lui da era credincios dar el fiul este criminal nu va fi ascultate rugăciunile lui SUS indiferent de credința lui .Nu sunt mereu pe calculator mai am treabă dar vreau să aud că au și tornade în nord la king .Citiți în contul facebook al meu vedeți că am activitate în domeniul tornade uragane grindină Fenamene extreme …Am același nume pe faceb …

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top