Connect with us
Bogdan Stanoevici - intervenție delicată care i-a pus plămânii în repaos total. Politicianul are o formă gravă de coronavirus

Știri

Bogdan Stanoevici – intervenție delicată care i-a pus plămânii în repaos total. Actorul are o formă gravă de coronavirus

Bogdan Stanoevici luptă cu virusul nemilos care i-a acaparat plămânii și l-au țintuit la pat, în Secția de Terapie Intensivă. Actorul a fost supus unei intervenții delicate care i-a pus plămânii în repaos total pentru mai multe zile. Stanoevici a făcut o formă gravă de coroanvirus, iar medicii încearcă din răsputeri să-l ajute să-și revină.

Bogdan Stanoevici este în stare gravă la spital

Bogdan Stanoevici are plămânii grav afectați după infecția cu coronavirus. Actorul, care a fost ministru al Românilor de Pretutindeni în Guvernul Ponta s-a internat pe 16 decembrie 2020 la spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, iar de atunci starea sa s-a înrăutățit. Virusul i-a atacat plămânii, iar actorul a fost mutat în secția de Terapie Intensivă, unde a fost intubat.

Acolo a luat o infecție nosocomială care a complicat și mai tare situația. Ar fi vorba despre un germene intraspitalicesc.

Ce este infecția nosocomială pe care a făcut-o Bogdan Stanoevici în spital

Infecția nosocomială intraspitalicească este acea infecție care nu este prezentă sau care nu se află în perioada de incubație în momentul în care pacientul s-a internat în spital și se supraadaugă bolii pentru care pacientul s-a internat.

Infecțiile nosocomiale pot să fie în legătură cu deficiențe de igienă, sterilizare, manevre sau îngrijiri medicale. Acest tip de infecție se produce într-un spital, fie între pacienți de boli diferite care ajung în contact unii cu alții, fie de la bolnavi sau purtători proveniți din rândul personalului de îngrijire. De obicei această infecție este post-operatorie.

Actorul Bogdan Stanoevici a fost supus unei intervenții delicate de oxigenare extracorporală, în care plămânii actorului au fost puși în repaos total.

Bogdan Stanoevici a căpătat notorietate în timpul mandatului său, între cele două tururi de scrutin, când și-a exprimat părerea în legătură cu românii din afara granițelor care nu au putut vota și au protestat. Acest lucru a condus la cererea demisiei de către manifestanții din țară și din afară. ‪‬ Bogdan Stanoevici a mai fost secretar de stat al Ministerului Culturii începând din ianuarie 2015 până în decembrie 2015, când a fost demis din această funcție.‪

Bilanțul cazurilor de coronavirus – 4 ianuarie 2021

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat luni, 4 ianuarie 2021, că au fost înregistrate 3.130 cazuri noi cu coronavirus în ultimele 24 de ore, din 9.550 teste, şi 78 de morţi.

Numărul total al persoanelor infectate cu SARS CoV-2 în România a ajuns la 643.559 de cazuri. Conform celei mai recente actualizări, 1.100 persoane sunt internate la ATI.

Până astăzi, 16.057 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 03.01.2021 (10:00) – 04.01.2021 (10:00) au fost raportate 78 de decese (46 bărbați și 32 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Iași, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vâlcea și București.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top