Connect with us
Bonusuri de sărbători. Conform unui studiu realizat de site-ul BestJobs.eu, aproape jumătate din angajatorii României vor acorda bonusuri angajaților lor.

Știri

Bonusuri de sărbători : jumătate din angajatori vor acorda bonusuri de sărbători

Bonusuri de sărbători. Conform unui studiu realizat de site-ul BestJobs.eu, aproape jumătate din angajatorii României vor acorda bonusuri angajaților lor. Același studiu menționează că 51% din cei care acordă prime de sărbători, vor cheltui între 100 și 500 de euro/angajat.

Sondajul organizat de BestJobs.eu a adunat opinia a peste 500 de companii și 3000 de candidați. Perioada de analiză a fost 31 octombrie – 15 noiembrie 2016.

Bonusuri de sărbători : sondaj cu rezultate surprinzătoare!

47% din firmele chestionate susțin ideea premierii angajaților în diverse forme. Cel mai răspândit tip de primă este cel în bani lichizi. Există și alternativa de premiere prin produse sau organizare de petreceri în cinstea sărbătorilor de iarnă, unde costurile sunt acoperite de firmă.

Intervalul valoric în care se situează bonusurile este 100-500 de euro. Numai 4% din angajatori vor acorda bonusuri de peste 500 de euro/angajat.

În cadrul aceluiași studiu s-a identificat și un procent de 19%, ce reprezintă firmele care nu vor acorda bonusuri în această perioadă. Decizia acestora este fundamentată pe logica conform căreia performanța personală sau colectivă aduce cu sine bonificație și nu perioada festivă a anului.

Citește și: Cheltuielile de Crăciun și Revelion cresc cu 4,4% în acest an

Demersul BestJobs.eu a acoperit inclusiv perspectiva angajaților. Conform rezultatelor, numai 35% din totalul respondenților se așteaptă la bonusuri în finalul acestei luni.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top