Connect with us
Cristi Borcea a fost adus la DIICOT, alaturi de Vasile Avram, pentru a da explicatii in cazul milionului de dolari cheltuit de FRF pentru baza de la Buftea.

Știri

Borcea la DIICOT alaturi de Vasile Avram

Cristian Borcea a fost adus la DIICOT pentru a fi audiat in dosarul privind banii de la FIFA cheltuit de FRF pentru centrul de copii si juniori de la Buftea.

Alaturi de fostul actionar al lui Dinamo, a venit pentru a da declaratii in fata procurorilor si fostul presedinte al CCA, Vasile Avram.

Borcea si Avram se afla in arest (in Dosarul Transferurilor, respecti Dosarul Mita pentru arbitri) si au fost adusi la DIICOT cu duba, incatusati.

Citeste si: Decizia finala a lui Borcea! Cum s-a hotarat sa le impace pe Alina si Valentina

Citeste si: O noua lovitura pentru Cristi Borcea! Ce a patit fostul actionar al lui Dinamo!

In cadrul acestui dosar au mai dat declaratii mai mui multi oameni de fotbal din Romania. Dumitru Dragomir, Patritiu Abrudan, Iuliu Muredan, Cornel Sfaiter, Stefan Stana, Jeno Szasz, Daniel Robe si Dumitru Costin au venit in fata procurorilor antimafie pentru a da explicatii cu privire la cheltuirea unor bani dati de FIFA, forului fotbalistic din Romania.

Ancheta demarata de procurorii DIICOT priveste o suma de un milion de dolari, data de FIFA pentru FRF in scopul contruirii centrului de fotbal de la Buftea. Investigatia a fost inceputa in urma unor articole din Prosport, procurorii antimafie avand indicii ca numai pentru proiectarea bazei s-ar fi umflat factura de 20 de ori. In acte, si grupurile sanitare sau terenurile de fotbal au costat mult peste pretul pietei.

Pentru gazonul artificial de pe doua terenuri, de exemplu, Federatia ar fi platit 1 milion de euro, adica 64 de euro pe mp, in conditiile in care pe piata erau oferte de 2 sau 3 ori mai ieftine.

Infractiunile de coruptie din acest dosar ar fi fost comise in perioada 2009-2012, cand presedinte la FRF era Mircea Sandu.

Citeste si: Mitica Dragomir, la DIICOT pentru audieri in cazul centrului de fotbal de la Buftea

„Eu am facut proiectul evaluat. Aceste doua milioane nu ti le dadea asa… Ti le dadea pe situatie de lucrari, pe baza de filme, de poze, de inspectii”, a firmat Mircea Sandu.

„Este o ancheta in plina desfasurare, asadar nu cred ca se cuvine un comentariu. Daca ne gandim si la ce subiect vizeaza ancheta, ma refer la ce estimeaza procurorii, dintr-o alta era a FRF, atunci precizarile chiar ca devin de prisos. La solicitarea anchetatorilor, noi am furnizat toate documentele care ne-au fost cerute si vom sprijini aceasta ancheta si pe mai departe, daca ne vor fi solicitate si alte informatii”, a declarat Razvan Burleanu, presedinte FRF, conform DigiSport.

foto:sportnews.libertatea.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top