Connect with us

Știri

București: Balcoane smulse de vânt și copaci căzuți pe străzi și mașini

Vântul puternic a provocat primele pagube în București. 23 de copaci copaci au căzut pe străzi și pe mașini în cursul nopții  și în aceast dimineață în Capitală și în Ilfov, iar șapte autoturisme au fost avariate potrivit reprezentanților ISU.

Echipajele ISU au intervenit, între orele 22.16 şi 23.30, pentru 19 copaci doborâţi de furtună, dintre care 16 în Bucureşti şi trei în Ilfov, a precizat Daniel Vasile, pentru news.ro

Cele mai multe intervenţii au fost pe străzi din Sectorul 3, printre care zona Dristor, bulevardul Nicolae Grigorescu şi bulevardul Theodor Pallady. Şi pe strada Mărgeanului, în Sectorul 5, pompierii au intervenit pentru îndepărtarea unui copac căzut pe carosabil.

De asemenea, echipajele ISU Bucureşti-Ilfov au fost solicitate să intervină şi pentru îndepărtarea a două antene care au fost doborâte de vântul puternic.

Daniel Vasile a precizat că intervenţiile sunt în desfăşurare, până în prezent nefiind primite solicitări pentru curţi sau subsoluri de imobile inundate.

Vremea face ravagii: Intervenții de amploare ale pompierilor în București

Pompierii bucureşteni au intervenit duminică, în două ore, la aproape 40 de cazuri, pentru îndepărtarea copacilor căzuţi pe străzi şi pe maşini, a bannerelor, panourilor publicitare şi elementelor de construcţii de pe faţadele blocurilor, precum şi a unor stâlpi de electricitate rupţi sau în pericol de cădere, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile.

„Ca urmare a fenomenelor meteorologice caracterizate de vânt puternic, echipajele de pompieri de la ISUBIF intervin pentru limitarea consecinţelor rezultate în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov. De la ora 08.00 până la 10.30 au fost gestionate 37 de intervenţii”, a precizat Daniel  Vasile.

Intervenţii ale pompierilor au fost pe Drumul Găzarului, strada Dunavăţ, strada Baba Novac, Şoseaua Mihai Bravu, Calea Plevna, strada Teiul Doamnei şi strada Lotrioara, dar şi în alte zone din Capitală şi din Ilfov.

Alte 41 de intervenţii ale pompierilor sunt în desfăşurare în Bucureşti şi Ilfov, la care se adaugă un număr semnificativ de apeluri care sunt primite până în acest moment, a mai spus Daniel Vasile.

În cartierul Berceni, furtuna a smuls mai multe balcoane.
balcoane

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, de sâmbătă până duminică seara va ploua în aproape toată ţara, iar vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze ce vor depăşi 50-60 de kilometri pe oră, iar la munte şi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova vor fi rafale de peste 60-70 de kilometri pe oră.

Citește și: UPDATE: Întârzieri la trenurile CFR. Un pom a blocat traficul feroviar pe sensul Brașov – București

Citește și: Vreme EXTREMĂ în România. VISCOL și vânt puternic în aproape toată țara

Începând din a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică şi pe parcursul zilei de duminică, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în nord, nord-est, centru şi trecător în vest.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top