Votez Alegeri Locale 2020, stiri, rezultate, exit poll

Vreme EXTREMĂ în România. VISCOL și vânt puternic în aproape toată țara

13.11.2016
Vreme EXTREMĂ în România. VISCOL și vânt puternic în aproape toată țara

Vremea rea a lovt din plin România. Paisprezece județe se află sub cod portocaliu de ninsori și viscol, iar municipiul București și celelalte județe se vor afla sub cod galben de vânt.Rafalele vor atinge chiar și 80-90 de kiometri.

Avertizarea cod portocaliu a fost emisă pentru judeţele Suceava, Neamţ, Botoşani, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Covasna, Braşov, Argeş, Vâlcea, Gorj, Hunedoara şi Sibiu şi va fi în vigoare duminică, de la ora 11.00 până la 18.00.

Citește și: Trafic rutier îngreunat din cauza vremii. Ce județe sunt afectate

Citește și: București: Balcoane smulse de vânt și copaci căzuți pe străzi și mașini

La munte va continua să ningă, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, cu precădere la altitudini de peste 1.400 m, vântul va sufla tare, cu peste 90-100 de kilometri pe oră, viscolind puternic şi troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50  de metri, potrivit avertizării cod portocaliu emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În judeţele Suceava, Neamţ şi Botoşani vor fi ninsori în general însemnate cantitativ şi local viscolite, determinând temporar o scădere semnificativă a vizibilităţii.

Citește și: Se strică VREMEA. COD GALBEN de ninsori

Avertizarea cod galben emisă pentru Bucureşti şi celelalte judeţe ale ţării a intrat în vigoare la ora 09.00 şi este valabilă până la ora 20.00.

Potrivit avertizării cod galben, vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze mai mari în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova şi Transilvania, unde rafalele vor depăşi 60-70 de kilometri pe oră şi pe arii restrânse vor atinge 80-90 de kilometri pe oră.

Va ninge moderat cantitativ în nordul şi centrul ţării, precum şi în zona de munte, unde se va depune strat de zăpadă.

Judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Bacău, Neamţ, Suceava, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj şi Hunedoara vor rămâne, de duminică, ora 20.00, până luni, la ora 11.00, sub avertizare cod galben.

Potrivit acestei avertizări, în Carpaţii Meridionali şi Orientali vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală de 70-80 de kilometri pe oră, iar pe creste va sufla cu peste 90 de kilometri pe oră, viscolind şi spulberând zăpada. Intensificări ale vântului cu viteze de peste 55-60 de kilometri pe oră vor fi şi în Moldova, unde local va mai ninge slab.

În zilele următoare, în toată ţara vor fi temperaturi negative, iar în depresiunile Carpaţilor Orientali se vor înregistra în jur de minus 10 grade.