Connect with us
Crăciunul a venit mai devreme pentru 5 copii nevoiași din județul Iași, totul datorită programului Casa Share.

Știri

Cadou de Crăciun: Moșul a venit mai devreme pentru 5 copii din Iași

Crăciunul a venit mai devreme pentru 5 copii nevoiași din județul Iași. Datorită programului Casa Share, ei vor petrece sărbătorile de iarnă într-o casă nouă complet utilată. Aceasta este a-13-a locuință de acest gen, ridicată prin proiectul Casa Share.

Cadou de Crăciun: An nou în casă nouă

Familia Gârban trăia într-o modestă casă de chirpici așezată la aproximativ 40 de kilometri de malul Prutului. Aceștia își duceau existența cu mare greutate, trăind numai din alocațiile copiilor și din puținii bani câștigați de pe urma muncii prestate în sat de mamă și fiul cel mare.

Vizibil emoționată de moment, Elena Gârban își amintește de greutățile pe care le-a înfruntat de-a lungul anilor. „Nici în vis nu am visat să am o casă ca asta. Nu m-am gândit niciodată că o să am casă nouă de Crăciun. În toți acești ani mi-a fost foarte greu, mai ales de Crăciun. Nu poți să ai copii și să nu îi bucuri de Crăciun, că sunt copii mei. Mai bine nu mănânc eu decât să nu le dau lor ceva.”, a mărturisit femeia de 45 de ani.

Citește și: Poveste emoționantă : scrisoarea unui copil a impresionat o lume întreagă

Bogdan Tănasă, inițiatorul proiectului Casa Share a povestit experiența, din perscpetiva sa. „A durat 28 de zile să ridicăm casa și să o închidem, cu ce am lucrat înăuntru după, în 35 de zile a fost gata. Costurile sunt destul de ridicate, s-a ajuns undeva între 13 și 15 mii de euro cu tot ce s-a mai luat pentru interior. Totul a venit din donații. Nu suma contează, important e că acești copii pot acum să crească cum trebuie.”

Inițiativa Casa Share va continua, în măsura în care donațiile vor continua să apară.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top