Connect with us
Când pică cea mai scurtă zi din 2020

Știri

Când pică cea mai scurtă zi din 2020

Când pică cea mai scurtă zi din 2020. În fiecare an, cea mai scurtă zi din an este în luna decembrie când are loc solstițiul de iarnă. De fapt, ziua începe să scadă și noaptea crește de la echinocțiul de toamnă, până când ajunge să fie din ce în ce mai scurtă.

Când pică cea mai scurtă zi din 2020

Cea mai scurtă zi din anul 2020 pică în luna decembrie. Nu este o noutate, așa se întâmplă în fiecare an, pentru că ziua începe să scadă de la echinocțiul de toamnă care are loc pe data de 22 septembrie.

După o vară lungă și o toamnă caldă, iarna începe să își facă simțită prezența în primul rând prin zilele mai scurte și nopțile mai lungi.

Încet, încet începe să se întunece tot mai devreme, iar la ora 16.00 ajunge să fie beznă în toată regula. Aceste schimbări duc la cea mai scurtă zi din an care are loc în luna decembrie.

După data de 22 septembrie, când are loc echinocțiul de toamnă, ziua începe să scadă și noaptea să crească. Și tot așa zilele se scurtează până pe 21 decembrie când are loc solstițiul de iarnă.

21 decembrie – ziua cu doar 8 ore

21 decembrie este cea mai scurtă zi din anul 2020 care are doar 8 ore. Cea mai lungă noapte din an va fi de 16 ore. După această dată, ziua începe să crească și noaptea să scadă.

Solstițiul de iarnă, solstițiul hiemal sau solstițiul hibernal, cunoscut și sub denumirea de mijlocul iernii, apare atunci când unul dintre polii Pământului își are înclinația maximă departe de Soare. Se întâmplă de două ori pe an, o dată în fiecare emisferă (nord și sud). Pentru emisfera respectivă, solstițiul de iarnă este ziua cu cea mai scurtă perioadă de lumină a zilei și cea mai lungă noapte a anului, când Soarele se află la cea mai mică înălțime zilnică maximă pe cer.

Solstițiul de iarnă are loc în timpul iernii emisferei. În emisfera nordică, acesta este solstițiul din decembrie (de obicei 21 sau 22 decembrie) și în emisfera sudică, acesta este solstițiul din iunie (de obicei 20 sau 21 iunie).

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top