Connect with us
Când se redeschid școlile? Anunțul făcut de Nelu Tătaru

Știri

Când se redeschid școlile? Anunțul făcut de Nelu Tătaru

În ultima vreme, s-a tot vorbit despre o relaxare a măsurilor. Cu toate acestea, situația din țara noastră nu permite încă o astfel de mișcare. De aseemenea, toată lumea vrea să afle când se redeschid școlile. În acest sens, Ministrul Sănătății a declarat marți seara că școlile s-ar putea deschide la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie. O discuție în acest sens va avea în cursul acestei zile, cu Ministrul Educației.

Când se redeschid școlile? Anunțul făcut de Nelu Tătaru

Ministrul a declarat că înainte de a fi deschise școlile, este nevoie de protocoale atent realizate. De asemenea, fiind vorba de copii, de faptul că se revăd după o perioadă lungă de timp, este nevoie de o deosebită atenție în acest caz.

„Poate sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, 1 iunie. Trebuie să avem foarte mare grijă pentru tot ce înseamnă copii. Ne gândim, ei se vor reîntâlni după o anumită perioadă. Deja mâine am o întâlnire cu ministrul Educaţiei, în care să stabilim nişte protocoale pentru revenirea în şcoli.”, a precizat Nelu Tătaru marți seară, la Antena 3.

De asemenea, Tătaru a declarat că vor lua toate măsurile preventive; se vor asigura că au măști de protecție necesare elevilor și cadrelor didactice, biocide pentru dezinfectarea spațiului de lucru. În plus, există și posibilitatea ca orele de curs să fie reduse sau să se desfășoare în schimburi.

„Tot ce înseamnă circuitul copiilor, dacă vom face mai multe schimburi, dacă vor fi mai puţine ore, dacă vom avea acele biocide, dacă vom avea şi măscuţe, dar efectiv sunt protocoale pe care le stabilim şi le vom adapta la nevoile momentului.”, a mai afirmat Nelu Tătaru.

La rândul său, Ludovic Orban a vorbit despre acest subiect. El a declarat că niciodată nu a existat posibilitatea înghețării anului. De altfel, el îi asigură pe români că obiectivul Guvernului este acela de a asigura toate condiţiile posibile pentru ca elevii şi studenţii să încheie anul şcolar, iar examenele naţionale să fie susţinute. Orban susține cu tărie că nu poate risca pierderea unui întreg an școlar.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top